KRIVIČNE PRIJAVE ZA VRŠNJAČKO NASILJE: Šestaka u školskom toaletu terali da pije urin
Foto: Profimedia/Ilustracija

Epilog skandala u novosadskoj osnovnoj školi

KRIVIČNE PRIJAVE ZA VRŠNJAČKO NASILJE: Šestaka u školskom toaletu terali da pije urin

Crna Hronika -
NOVI SAD - Protiv maloletnika koji su zlostavljali učenika novosadske Osnovne škole "Branko Radičević" očekuje se podnošenje krivičnih prijava, kaže zamenica javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu Mirjana Vujičić.

Kako dodaje, dežurni zamenik Višeg javnog tužilaštva obavešten je o događaju u školi, a kvalifikovao ih je kao krivična dela Zlostavljanje i mučenje, kao i nanošenje lakih telesnih povreda.

"U toku je predistražni postupak koji vodi policija radi prikupljanja dokaza i obaveštenja koja bi mogla biti od koristi za uspešno vođenje krivičnog postupka. Nakon toga očekuje se podnošenje krivične prijave protiv svih maloletnika za koje postoji osnovana sumnja da su izvršili krivično delo", kaže Vujičićeva za 021.rs.

Podsetimo, nekoliko učenika osmog razreda OŠ "Branko Radičević" mesecima su maltretirali mlađeg dečaka iz šestog razreda Ž. J, uglavnom u školskom toaletu.

Majka je na detetu uočavala priklještene prste, a javnost je uznemirio slučaj od pre osam dana, kada je pomenuta grupa momaka naterala Ž. J. da pije urin iz boce u koju su oni prethodno urinirali.

(Radio 021/Gorica Nikolin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track