Najnovije vesti

OSUMNJIČEN ZA FALSIFIKOVANJE: Pokušao da proda 5,5 tona lažnog kukuruza
Foto: Shutterstock

Zaplenjeno 900 vreća

OSUMNJIČEN ZA FALSIFIKOVANJE: Pokušao da proda 5,5 tona lažnog kukuruza

Crna Hronika
23:54h
NOVI SAD - B. K. (28) iz okoline Valjeva, uhapšen je u Novom Sadu, zbog sumnje da je učinio krivično delo neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga.

On se tereti da je, u Inđiji, pokušao da proda 5,5 tona merkantilnog kukuruza pomešanog sa sojom, u vrećama sa sa falsifikovanom deklaracijom i oznakom «NS seme», kao da je reč o proizvodu Instituta za ratarstvo i povrtarstvo.

Zajedno sa još četiri osobe, B. K. je zatečen prilikom pretovara pomenute robe i svi su dovedeni u  službene prostorije.

B. K. je određeno zadržavanje do 48 sati i biće doveden na saslušanje nadležnom javnom tužiocu, a policija utvrđuje okolnosti pod kojima su na licu mesta zatečeni ostali  privedeni. Zaplenjenih devet stotina vreća dostavljeno je Institutu radi veštačenja.

S obzirom na mogućnost pojave falsifikata na tržištu, upozoravaju se građani da  semensku robu kupuju isključivo od ovlašćenih distributera i da naročito obrate pažnju na deklaraciju koja, kod originalnih proizvoda, sadrži hologram.

S. S.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...