ZORAN NJEGUŠ PRIZNAO: Uzeo sam 100.000 evra od Šarićevog čoveka
Foto: Saša Pavlić

UhapšenI fudbaler rekao na saslušanju

ZORAN NJEGUŠ PRIZNAO: Uzeo sam 100.000 evra od Šarićevog čoveka

Crna Hronika -
Zoran Njeguš negirao krivicu i potvrdio da je poslovao s Vitomirom Bajićem, koji je označavan kao pripadnik klana Darka Šarića

BEOGRAD - Fudbaler Zoran Njeguš, uhapšen u akciji „Skener“ zbog sumnje da je izvršio krivično delo pranja novca, na saslušanju je izjavio da se ne oseća krivim, ali nije negirao da je poslovao s Vitomirom Bajićem, koji je u medijima označavan kao jedan od ključnih ljudi takozvanog Šarićevog klana, saznaje Kurir.On je objasnio kako je dogovoren transfer i zašto nije došlo do prenosa svojine kafića-diskoteke „Sanset“ na Zlatiboru, veličine 150 kvadratnih metara. Fudbaler je naveo da je od investitora kupio tri lokala, a da je Bajić već imao dva u istoj zgradi i da su se dogovorili da Njeguš Bajiću proda lokal za 500.000 evra.- Tačno je da sam pregovarao o kupovini lokala na Zlatiboru. Kad smo potpisali predugovor, primio sam 100.000 evra. Ali, pošto Bajić nije isplatio dogovorenu cenu, njegovoj supruzi Draginji sam vratio 50.000, a ista tolika suma je bila vraćena preko zakupnine. Taj lokal se još uvek vodi na moje ime. Postoji priznanica o isplaćenih 100.000 evra. Lokal je izdat u zakup - rekao je Njeguš.Prema tvrdnjama izvora Kurira, bivši fudbaler Crvene zvezde naveo je pred tužiocima da se oduvek bavio fudbalom, a ne kriminalom.Takođe, Njeguš se požalio tužiocu za organizovani kriminal da mu je boravak u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda teško pao jer je sportista koji je navikao da trenira. Po određivanju pritvora, fudbaleru je, prema saznanjima Kurira, naglo skočio pritisak.U naredbi za sprovođenje istrage protiv Zorana Njeguša navedeno je da je „prodao lokal Bajiću, znajući da nije legalno stečen, pa nije preneo pravo svojine“. Tokom istrage do sada su saslušana četiri svedoka.Policija je do sada podnela krivičnu prijavu i protiv Draginje Bajić, Nemanje Obradovića, Nebojše Đokića i Radeta Stakića zbog sumnje da su izvršili krivično delo pranja novca.

Šarićev saradnikKO JE VITOMIR BAJIĆVitomir Bajić, nakon što je uhapšen 2010. godine u Baru, bio je izručen Italiji zbog šverca 225 kilograma kokaina, a u septembru 2011. pronađen je obešen u ćeliji u italijanskom zatvoru. Bajić je povezivan s pokušajem otmice sina Ivice Dačića, kao i planom za likvidaciju novinarke „Insajdera“ Brankice Stanković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track