NEZAKONITA DODELA STANOVA: Jovici Stanišiću i Živki Knežević pripremno ročište zakazano za 14.april
Foto: Nebojša Mandić

Suđenje kreće ispočetka

NEZAKONITA DODELA STANOVA: Jovici Stanišiću i Živki Knežević pripremno ročište zakazano za 14.april

Crna Hronika -
BEOGRAD - Proces protiv nekadašnjih funkcionera SPS-a i JUL-a, optuženih za nezakonito prisvajanje državnih stanova 2000. godine, ponovo će krenuti ispočetka pripremnim ročištem 14. aprila.

Do vraćanja postupka na pripremno ročište došlo je zbog promene predsednika sudskog veća. To međutim ne znači da će svi dokazi koji su do sada izvedeni, kao što je saslušanje svedoka, morati ponovo da se izvode, već da bi uz saglasnost stranaka u postupku izvedeni dokazi mogli da se pročitaju na suđenju.

U ovom procesu se sudi se bivšem šefu Resora Državne bezbednosti Jovici Stanišiću, bivšoj sekretarki Vlade Srbije Živke Cice Knežević, kao i još osam nekadašnjih funkcionera SPS-a. Među njima je i nekadašnja predsednica JUL-a Mira Marković, kojoj se zbog bekstva sudi u odsustvu.

Stanišića je Haški tribnal u decembru pustio na privremenu slobodu do početka ponovljenog suđenja pred tim sudom. Prvostpenom presudom koja je ukinuta, Stanišić i Franko Simatović su bili oslobođeni optužbi nakon čega su bili pišteni na slobodu.

Optuženi za nelegalno prisvajanje stanova iz Fonda Vlade Srbije 2000. godine su i Branislav Ivković, Miloš Lončar, Danilo Pantović, Petar Zeković, Zoran Perić, Miloš Batina i Milun Milošević, bivši direktor Savezne uprave carina Mihalj Kertes, kao i nekadašnja predsednica JUL-a Mira Marković.

Protiv Bratislave Bube Morine postupak je ranije obustavljen zbog apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track