GRGUR: Pajtić je kriv za moje hapšenje!
Foto: Dado Đilas

Dan posle određivanja najveće odštete u Srbiji

GRGUR: Pajtić je kriv za moje hapšenje!

Crna Hronika -
Privatni detektiv iz Novog Sada podneo krivičnu prijavu protiv predsednika Vlade Vojvodine i lidera Demokratske stranke Bojana Pajtića zbog zloupotrebe službenog položaja

Uglješa Grgur, kome je sud zbog neosnovanog pritvora odredio odštetu od 200 miliona dinara, što je najveća dosuđena odšteta u istoriji pravosuđa u Srbiji, tvrdi da je za njegovo hapšenje kriv predsednik Vlade Vojvodine i lider Demokratske stranke Bojan Pajtić!- Vodio sam svoju borbu i označio Bojana Pajtića kao nalogodavca mog hapšenja. Za to postoji i krivična prijava u novosadskom višem tužilaštvu. I za mene će satisfakcija biti tek onda kada on i njegovi policajci budu odgovarali pred zakonom - priča za Kurir Uglješa Grgur dan nakon presude koja je doneta u Novom Sadu.Basnoslovni dosuđeni iznos odštete, kaže, njemu ipak nije najbitniji.- Moje hapšenje bilo je politički motivisano. Pajtić je tada bio u sukobu s Goranom Kneževićem, iako su bili u istoj stranci. Njega su hteli po svaku cenu da sklone i u tom sukobu sam nastradao i ja i još nekoliko ljudi. Imam informaciju da se razgovaralo da li da nas likvidiranju ili daju u Specijalni sud. Javno pričam i ničega se ne plašim - rekao je Grgur.

Krivična prijava protiv Pajtića... Grgur tvrdi da je u pozadini njegovog hapšenja bila politika
Krivična prijava protiv Pajtića... Grgur tvrdi da je u pozadini njegovog hapšenja bila politika

Političko hapšenje

Sagovornik Kurira ističe da je krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja, koju je podneo protiv Bojana Pajtića, predao Osnovnom javnom tužilaštvu, ali da je ona prebačena u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.- On je putem političkog uticaja, kao predsednik pokrajinske vlade, dao usmenu naredbu službi koja se bavi borbom protiv organizovanog kriminala da me hapsi 2008. godine u aferi poznatoj kao „građevinska mafija“. Prijavu sam podneo i protiv policajaca za organizovani kriminal koji su radili na mom hapšenju, što se može videti iz spisa predmeta Specijalnog suda. U avgustu 2008. prećeno mi je telefonom. Govorili su mi da sam kriminalac i lopov, kao i Goran Knežević. Da je Pajtić u pravu i da smo mi lopovi. Sve sam to prijavio policiji. Postoji telefonski snimak razgovora sa osobom koja mi je pretila, za koju se zna da je jedan od policajaca - objašnjava Grgur, dodajući da je u dopuni prijave naveo da su mu ti policajci tražili novac.Naš sagovornik dodaje da mu je firma bankrotirala zbog vremena koje je proveo u pritvoru.- Dobio sam za nematerijalnu štetu 948.000 dinara. Tu spada skoro godinu dana pritvora, čast i ugled, odvojenost od porodice, sramota, ljaga, bolovi... Nije moja odšteta najveća, svi su više od mene dobili. Ja sam dobio nepunih 3.000 dinara po danu. Ako dan jednog privatnog detektiva vredi 3.000 dinara, plus uglednog čoveka, porodičnog, neosuđivanog... Kako mi je bilo, ne daj bože nikome, kada si okružen okorelim kriminalcima. Teško mi je palo i to što sam uhapšen kao najveći kriminalac, kao i to što sam u javnosti bio osuđen i pre nego što je suđenje u Specijalnom sudu počelo - priča Grgur.Njegova firma je imala tridesetak stalno zaposlenih radnika, sve obaveze su redovno plaćane, a čista dobit preduzeća bila je oko sedam miliona dinara godišnje.Sve mu propalo- Nakon mog hapšenja sve je počelo da propada jer sam ja, kao preduzetnik, lično potpisivao sve ugovore i svi poslovi su bili vezani za mene lično, pa je moje hapšenje izazvalo lančanu reakciju otkazivanja ugovora od klijenata i povlačenja menica od dobavljača sve dok firma nije i potpuno propala - dodaje Uglješa.Krivo mu je, kaže, što će istorijski iznos dosuđenog novca platiti građani Srbije, a ne Pajtić.- Neću se smiriti dok on ne bude odgovarao pred zakonom. Decu mi je ostavio na ulici. Kako da mu oprostim? I želim mu svako zlo, slobodno tako napišite - zaključio je Grgur.

Evo šta kažu demokrateDS: TE OPTUŽBE SU PRLJAVA KAMPANJA NAPREDNJAKA!U Demokratskoj stranci za Kurir su rekli da su optužbe Uglješe Grgura na račun Bojana Pajtića prljava naprednjačka kampanja, u kojoj ta politička partija ne želi da učestvuje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track