AKCIJA CARINIKA ŠIROM ZEMLJE: Zaplenjeno 4,5 kilograma marihuane
Foto: Uprava Carina/Ilustracija

Policija preuzela slučajeve

AKCIJA CARINIKA ŠIROM ZEMLJE: Zaplenjeno 4,5 kilograma marihuane

Crna Hronika -
Carinici su u saradnji sa policijom tokom vikenda na jugu i severu zemlje zaplenili gotovo 4,5 kilograma marihuane, saopštila je danas Uprava carina.

Prilikom kontrole autobusa koji saobraća na liniji Kosovska Mitrovica-Beograd, koji je 2. aprila iz pravca stigao na carinski punkt Rudnica, zajedničkim radom sa policijom, pronađeno je i zaplenjeno nepunih 4,2 kilograma marihuane.

Droga se nalazila u prtljažnom prostoru, među stvarima putnika, zapakovana u kartonsku kutiju od keksa, adresiranu na žensku osobu iz Kraljeva. Marihuana je bila zapakovana u 10 providnih najlonskih kesa, a konačnim vaganjem utvrđena je njihova ukupna težina od 4.162 grama.

Prema izjavi dvojice vozača, koji su prethodno carinicima rekli da nemaju ništa da prijave za kontrolu, osim prtljaga putnika i dve pošiljke, kutiju sa spornim sadržajem primili su u Leposaviću.

Manja količina marihuane pronađena je i narednog dana, 3. aprila 2016. godine, na graničnom prelazu Kelebija prilikom izlazne kontrole autobusa ovdašnjeg prevoznika, koji saobraća na liniji Beograd-Frankfurt.

Kako je i ovaj autobus detaljno kontrolisan, u jednoj od torbi za koju su vozači rekli da je pošiljka, pronađena su četiri paketića sa biljnom materijom zelene boje, ukupne težine oko 120 grama.

Oba slučaja policija je preuzela u dalju nadležnost, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja