SUĐENJE RADNICIMA OBEZBEĐENJA SPLAVA: Četvorki za smrt Frimermana 30 godina robije!
Foto: Facebook

Viši sud u Beogradu

SUĐENJE RADNICIMA OBEZBEĐENJA SPLAVA: Četvorki za smrt Frimermana 30 godina robije!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu osudio je danas na kazne od 27 meseci do 10 i po godina zatvora četvoricu bivših radnika obezbeđenja splava "Saund" jer su na smrt prebili Fedora Frimermana (30) 25. jula 2013. godine ispred splava i naneli teške povrede dvojici njegovih prijatelja.

Radnicima obezbeđenja splava Negomiru Uroševiću (27), Denisu Pavlovu (41) i Dušanu Davidoviću (29) i Dušanu Mihajloviću (40), kom se sudilo za nasilničko ponašanje, izrečeno je 30 godina zatvora.

Oni su osuđeni za krivično delo teške telesne povrede, iako ih tužilaštvo tereti za najteže krivično delo - teško ubistvo.

Negomir Urošević (27) osuđen je na osam godina i četiri meseca zatvora, Denis Pavlov (41) na 10 godina i šest meseci zatvora i Dušan Davidović (29) na osam i po godina zatvora. Svoj trojici je sud po službenoj dužnosti danas ukinuo pritvor u kojem su bili od incidenta i odredio im kućni pritvor uz elektronski nadzor.

Dušan Mihajlović (40), je osuđen na dve godine i tri meseca zatvora, a on se branio sa slobode. Ovo je prvostepena presuda tako da i osuđeni i tužilaštvo imaju pravo da ulože žalbu na ovu presudu.

Ispred Palate pravde pred izricanje presude okupila se grupa Frimermanovih prijatelja i članova porodice. Držali se njegovu sliku i tražili pravičnu osudu za optužene.

Frimeman je nastradao dok je pokušavao da spreči sukob prijatelja i radnika obezbeđenja koji je izbio na splavu. Njegov prijatelj Milan Modrinić je tada zadobio povrede. Porodica pokojnog mladića ranije se pridružžila krivičnom gonjenju optužženih i zbog pretrpljenog dušševnog bola zatražžila odšštetu od 7.000 evra. Fedorova majka nije prisustvovala izricanju presude.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja