SVIREPE UBICE JOŠ NA SLOBODI: Nerešeni zločini koji su potresli Srbiju
Foto: Printskrin FB

Nerasvetljena ubistva

SVIREPE UBICE JOŠ NA SLOBODI: Nerešeni zločini koji su potresli Srbiju

Crna Hronika -

BEOGRAD - Ubistvo pevačice Jelene Krsmanović već skoro dve nedelje je misterija koja nikako da dobije svoj epilog. Svirepi ubica, koji je Jelenu ubio u sred dana u borčanskom naselju Crvenka, još je na slobodi.

Iako se danima spekuliše da policija zna ko je ubica, ali da se trenutno radi na prikupljanju dokaza koji će ga "smestiti" iza rešetaka, nikakve zvanične potvrde za sada nema. Ovo, nažalost, nije jedini slučaj u poslednjih nekoliko godina koji policija ima problem da reši.

Jelenino ubistvo podsetilo je mnoge na ubistvo Milice Barašanin (16) iz Subotice, dečaka Đorđa Andrejića (13) iz Mihajlovca i ubistvo Velibora Vučurovića (31) iz Bačke Topole. Sve troje su usmrćeni 2010. godine u roku od šest i po meseci.

Milica Barašin - Zbog slušalica u ušima nije čula ubicu

Milica Barašin je mučki ubijena nadomak kućnog praga, 7. oktobra 2010. godine. Te noći je imala slušalice u ušima i sigurno nije čula da je neko iza nje.

Mladić koji ju je posldnji video rekao je da je iza nje išao muškarac sa kapuljačom. Našla ju je žena koja je kolima prolazila pored pruge u subotičkom naselju Zorka.

Đorđe Andrejić - Zločin koji je potresao celu zemlju

Sudbina dečaka Đorđa Andrejića je, takođe, još nepoznata. Veruje se da je mrtav, ubijen, ali ni DNK analiza glave koja je nađena posle njegovog nestanka nije potvrdila da je njegova.

Oprana je u izbeljivači i uništeni su svi tragovi DNK. Posle prijave dečakovog nestanka, u julu 2010. privedena je njegova majka Marina. Iako nije bilo dečakovog tela, majka je uskoro optužena za ubistvo sina. Dva puta je pred Višim sudom u Požarevcu osuđena na 20 godina, ali ju je na kraju Apelacioni sud oslobodio.

Velibor Vučurović - likvidiran greškom?

Velibor Vučurović, poznati autor tekstova pesama narodne muzike, ubijen je krajem marta 2010. godine u Novom Sadu, kada je još neidentifikovani ubica u njega ispalio hitac na Bulevaru Jaše Tomića, jednoj od najprometnijih ulica u ovom gradu.

Ovaj mladić nikada nije povezivan sa bilo kakvim mutnim poslovima, a policija ni sada ne isključuje mogućnost da je ubijen greškom.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track