DRAMA U GORNJOJ TOPONICI: Mladić zapalio 9 vozila u očevom servisu, pa hteo da pobije ukućane
Foto: Milica Milovanović/Kurir

Urlao:Sve ću vas zapaliti, i brata s krevetom

DRAMA U GORNJOJ TOPONICI: Mladić zapalio 9 vozila u očevom servisu, pa hteo da pobije ukućane

Crna Hronika -

NIŠ - Oliver T. (24) iz niškog sela Gornja Toponica zapalio je devet vozila koje su mušterije njegovom ocu dovezle na popravku, a zatim je porodici pretio da će ih pobiti i zapaliti im kuću!

Porodično nasilje dogodilo se u sredu ujutro oko jedan sat, kad je pijani Oliver benzinom polio parkirana vozila i potpalio ih, zbog čega je priveden u policiju.

Posle nekoliko sati, kad se vratio sa saslušanja, nasrnuo je na ukućane, pa je ponovo intervenisala patrola, ali ovoga puta je uhapšen.

Oliverova baka Ljubinka priča da su problemi počeli kad je unuk počeo da uzima lekove protiv nesanice u kombinaciji sa alkoholom.

- Te večeri sam ranije legla, nisam ništa čula do iza ponoći, kad sam kroz prozor videla veliki plamen. Nešto je jako pucalo, uplašila sam se. Sin je odmah pozvao vatrogasce i policiju, videli smo da su kola parkirana ispred naše kuće zapaljena - kaže Ljubinka i nastavlja:

- Oliver se pravio lud, čak je tražio protivpožarni aparat da gasi kola. Tek kasnije smo saznali da je jedno po jedno vozilo polivao benzinom i palio ih. Policija ga je odvela, pa smo se malo smirili. Kada sam ga istog jutra videla pred vratima, zanemela sam. S vrata je zavikao da će nam kuću potpaliti, da će brata zapaliti zajedno s krevetom. Sreća je da su policajci još bili tu zbog paljevine, pa su ga odmah ponovo odveli. Svi bismo nastradali, policija je iza kuće pronašla flašu s benzinom koju je bio spremio da nas zapali - vajka se starica.

Baba Ljubinka kaže da je Oliver vezan za majku i da je ocu zamerao što se ponovo oženio.

- Sin je doveo drugu snaju, ona je fina žena, ali Oliver je mrzi i stalno im pravi probleme. Verujem da je zato ovo i uradio - rekla je baka.

Komšije kažu da se šteta meri hiljadama evra.

- Čestit je čovek, trudi se da zaradi da porodica ima sve. Pokušaćemo da mu pomognemo da plati štetu koju je njegov sin napravio - kažu naši sagovornici.

(TEKST I FOTO: M.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track