EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE Tatonov ubica izručen Srbiji! Dejan Puzigača kao monah!
Foto: Uroš Čorbić

Grčka isporučila osuđenog navijača

EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE Tatonov ubica izručen Srbiji! Dejan Puzigača kao monah!

Crna Hronika -

Dejan Puzigaća (35), nekadašnji navijač, a sada monah, koji je dobio 14 godina zatvora zbog učešća u ubistva Francuza 2009, juče iz Atine, u pratnji dva policajca, doveden u Beograd

BEOGRAD - Dejana Puzigaću (35), navijača Partizana koji je osuđen na 14 godina zatvora zbog učešća u ubistvu Francuza Brisa Tatona 2009, juče je Grčka izručila Srbiji, saznaje Kurir. Puzigaća, koji je u međuvremenu postao monah Sava, uhapšen je u septembru prošle godine u toj zemlji i, nakon upućivanja zahteva naše zemlje za izručenje, juče je avionom prebačen iz Atine u Beograd.Puzigaća je na aerodrom u Atini stigao u pratnji dvojice policajaca i rodbine, među kojima su bili njegovi majka i sestra. On je u popodnevnim satima avionom stigao u Beograd.

Bežao u Tajland- Puzigaća je bio miran i raspoložen, dok je njegova majka veoma emotivno reagovala, bila je uplakana. On je sve vreme bio miran, ušao je u avion i sedeo pored prozora. Puzigaća je bio u monaškoj odori i s bradom, izgledao je potpuno dugačije nego kada je pre sedam godina pobegao iz Srbije - kaže naš sagovornik.Podsetimo, Puzigaća je pobegao iz Srbije ubrzo posle incidenta u centru Beograda u kom je nastradao Taton. Obreo se u Grčkoj, u kojoj se u međuvremenu zamonašio i uzeo svešteno ime Sava. Uhapšen je u monaškoj odori krajem prošle godine na atinskom aerodromu, a kod sebe je imao falsifikovani pasoš Slovenije, pomoću kog je, kako se sumnja, želeo da ode na Tajland.

Suze...Dejanove majka i sestra juče bile sa njim na aerodromu u Atini
Suze...Dejanove majka i sestra juče bile sa njim na aerodromu u Atini

Promenio se i fizički i psihički- Promenio se fizički, ali još više psihički. Izuzetno je miran i staložen, što je svojstveno monasima, i u tom smislu ih je najviše iznenadio. Daće bog da konačno dobije šansu da dokaže svoju nevinost - rekla je tada Dejanova majka.Inače, glavni pretres u ponovljenom suđenju navijaču kluba Partizan Đorđu Preliću za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona odložen je juče u Višem sudu u Beogradu, jer se nijedan od svedoka nije pojavio, a nastavak je zakazan za 28. april.

Opušten u avionu... Monah Puzigaća nije imao lisice
Opušten u avionu... Monah Puzigaća nije imao lisice

HronologijaSmrt na Obilićevom vencu- Bris Taton (28) na smrt je pretučen 17. septembra 2009. na Obilićevom vencu, u centru Beograda, uoči utakmice između Partizana i francuskog Tuluza- Njega je pretukla grupa navijača Partizana- Viši sud u Beogradu osudio je 2011. godine 14 navijača Partizana na ukupno 240 godina zatvora, Apelacioni sud kaznu umanjio na 106 godina

POKLANJAMO VIKEND MAGAZIN: Danijela i Stefan Buzurović s nestrpljenjem očekuju rođenje ćerke

Maleni Nestor, sin poznatog voditeljskog para, raduje se sestri koja uskoro dolazi na svet

Svakog petka dnevne novine Kurir vam poklanjaju Vikend magazin.

U ovom broju pročitajte intervju sa poznatim voditeljskim parom Buzurović koji sitno broji do dolaska novog člana porodice.

Čitajte Vikend magazin petkom u Kuriru, jer tako počinje savršen vikend!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track