Najnovije vesti

SPREČENO KRIJUMČARENJE DEVIZA NA GRADINI: Carinici otkrili 120.000 evra u termosu
Foto: Carina

Postupak pred nadležnim sudom

SPREČENO KRIJUMČARENJE DEVIZA NA GRADINI: Carinici otkrili 120.000 evra u termosu

Crna Hronika

Carinici su 19. aprila 2016. godine na graničnom prelazu Gradina sprečili još jedan pokušaj krijumčarenja deviza. Ovoga puta privremeno je zadržano neprijavljenih 100.000 evra.

Prilikom kontrole na izlazu iz zemlje, za detaljan pregled je izdvojen automobil „Mercedes Benz S350“ nemačkih registarskih oznaka. U njemu su bila dvojica nemačkih državljana turskog porekla, koji su prethodno carinicima rekli da kod sebe imaju samo lične stvari, nešto malo hrane i nešto preko hiljadu evra.

Foto: Carina
Foto: Carina

Njihov automobil i prtljag su ipak detaljno pregledani, a među mnogim stvarima, iza suvozačkog sedišta u automobilu se nalazila i korpa sa hranom. U njoj je bio termos sa kafom, u čijem je donjem delu službenik Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja pronašao 120.000 evra u apoenima od po 500 evra. Novčanice su u više zamotuljaka bile nagurane u šupljine donjeg dela termosa, pri čemu su mnoge bile mokre od kafe, kada je carinik „rasklopio“ termos i tako došao do njih.

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, a ostatak je privremeno zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...