Uroš Mišić hoće na slobodu

Sud odbio molbu zvezdinog huligana

Uroš Mišić hoće na slobodu

Crna Hronika -
Navijač Zvezde, koji je 2007. bakljom napao policajca Nebojšu Trajkovića, tražio da iz zatvora izađe već 5. jula

BEOGRAD - Robijaće pet i po godina!Navijač Crvene zvezde Uroš Mišić (23) moraće da odsluži punu zatvorsku kaznu od pet i po godina, pošto je Viši sud u Beogradu odbio njegovu molbu za uslovni otpust, saznaje Kurir.

- Mišić je preko advokata podneo molbu za uslovni otpust, ali je sud tu molbu odbio. Dve trećine izdržane kazne ističu Mišiću 5. jula i da je molba prihvaćena, on bi se tog dana našao na slobodi. Ovako, na slobodu bi trebalo da izađe 5. juna sledeće godine - kaže izvor Kurira iz Palate pravde.

Uroš Mišić je osuđen zbog toga što je na utakmici između Crvene zvezde i Hajduka iz Kule, 2. decembra 2007, napao pripadnika Žandarmerije Nebojšu Trajkovića. On je tada upaljenom bakljom udario Trajkovića po leđima, nanevši mu povrede od kojih se žandarm još oporavlja. Mišić izdržava kaznu u KPZ Valjevo, gde je na lični zahtev prebačen u oktobru 2008.

- On je u Valjevu upisao srednju građevinsku školu, u koju je išao i dok je bio na slobodi. Uči i sprema ispite, dosad je već položio šest. Zatvorska straža redovno ga vodi na polaganja. Može se reći da mu odlično ide i da će, ukoliko u junu položi preostala tri ispita, završiti treću godinu škole - kaže izvor Kurira.

Naš sagovornik dodaje da se Mišić u zatvoru primerno ponaša.

- Budući da poštuje sva pravila, može se očekivati da bi uskoro mogao da počne da dobija i izlaske u grad i vikend odsustva - kaže izvor Kurira.

(J.S.)

Presuda dvaput rušena

Mišić je prvostepenom presudom bio osuđen na deset godina zatvora.

- Viši sud je dvaput presuđivao da Mišić treba da služi kaznu od 10 godina zatvora, da bi Apelacioni sud u aprilu prošle godine doneo konačnu presudu u kojoj se navodi da on jeste upaljenom bakljom napao žandarma i udario ga u leđa, ali da nema dokaza da je pokušao da mu zapaljenu baklju ugura u usta - kaže izvor Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja