UBISTVO SMAILA TARIĆA: Osumnjičenom Veliboru Bakiću pritvor do 30 dana
Foto: Mladen Radulović

Specijalni sud u Beogradu

UBISTVO SMAILA TARIĆA: Osumnjičenom Veliboru Bakiću pritvor do 30 dana

Crna Hronika -

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Veliboru Bakiću (32) koji se sumnjiči da je čekajući izdržavanje zatvorske kazne zbog ubistva Smaila Tarića, vršio iznude kao član organizovane kriminalne grupe.

On je u petak popodne uhapšen u centru Beograda, a pritvor mu je određen u nedelju zbog opasnosti od bekstva i bojazni da će uticati na svedoke.

Portparol suda Tanja Koljenšić precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak odredio pritvor Bakiću zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i osobitih okolnosti koje ukazuju da će u slučaju boravka na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke čije ispitivanje je neophodno. Postupak zbog iznude koja je izvršena u okviru kriminalne grupe protiv Bakića će sprovesti Tužilaštvo za organizovani kriminal, koje se nije oglašavalo povodom ovog slučaja.

FOTO SPEKTAKULARNO HAPŠENJE U CENTRU BEOGRADA: Specijalci sa fantomkama uhapsili Bakića

Bakić je prošle godine pravosnažno osuđen na kaznu od 15 godina zatvora zbog ubistva Tarića, čija je odrubljena glava pronađena u crnoj plastičnoj kesi, a spaljeno telo u Karađorđevom parku u Beogradu. Na slobodi je bio od marta 2015. godine, kada mu je ukinut pritvor, a na izdržavanje kazne zatvora nije bio upućen.

U međuvremenu je Višem sudu u Beogradu podneo vanredni pravni lek - zahtev za ponavljanje postupka radi saslušanja svedoka koji nisu saslušani tokom suđenja, a koji bi mogli da govore o njegovom alibiju.

Taj slučaj je svojevremeno izazvao veliku pažnju javnosti s obzirom da je odrubljena glava Tarića pronađena u crnoj plastičnoj kesi 22. avgusta 2008. u Bulevaru kralja Aleksandra, posle anonimne dojave upućene beogradskim medijima, dok je policija sutradan u donjem delu Karađorđevog parka u Beogradu pronašla i spaljeno Tarićevo telo u žbunju.

Presudom Apelacionog suda, Bakić je osuđen na kaznu od 15 godina zatvora za "obično" ubistvo, dok je prethodno prvostepenim presudama u dva navrata bio osudijivan za teško ubistvo na kazne od 35 , pa 20 godina zatvora. Bio je uhapšen u avgustu 2008. godine, a pušten je iz pritvora u martu 2015. godine. Drugoptuženi u tom slučaju bio je Miloš Rašić (32) ali on je pravosnažno oslobođen svih optužbi zbog nedostatka dokaza da je učestvovao u Tarićevom ubistvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track