SLUČAJ ČUBRILOVIĆ TRESE BANJALUKU: Iz stana ubijenog narkodilera nestalo 4 miliona evra?!
Foto: Carina

Rodbina pokrenula pitanje nestalog novca

SLUČAJ ČUBRILOVIĆ TRESE BANJALUKU: Iz stana ubijenog narkodilera nestalo 4 miliona evra?!

Crna Hronika -

BANJALUKA- Iz iznajmljenog stana Nebojše Čubrilovića (33), koji je ubijen prošle godine u sačekuši, misteriozno je nestalo četiri miliona evra

U medijima se pojavila informacija da je nakon ubistva iz njegovog stana u kome je boravio u Banjaluci nestao ogromni novac i to pre početka uviđaja.

Da su pare bile u stanu pokojnog Čubrilovića saznalo se posle insistiranja rodbine ubijenog da im se kaže gde se nalazi novac.

Bosanski mediji navode da je Čubrilović imao jake veze i u političkim krugovima u Banjaluci, kao i da rezultata policijske istrage za sada nema, a zvanični policijski funkcioneri nisu želeli da komentarišu istragu koja je u toku.

Izvori iz MUP Republike Srpske navode da Čubrilovićevo ubistvo može biti povezano sa drugim ubistvima koja su se u to vreme dogodila u banjalučkoj regiji. Kao što je poznato, u septembru prošle godine je blizu Banje Luke ubijena Rada Dojčinović, koja je navodno sestra jednog od nekadašnjih banjalučkih „žestokoh momaka“. Pored toga, u novembru je nepoznati ubica likvidirao Milana Vujičića iz Bosanske Gradiške, koji se takođe dovodio u vezu sa trgovinom narkoticima. Sva tri ubistva izvedena vrlo profesionalno. Istragom je utvrđeno da bi Čubrilovićevo ubistvo moglo imati veze sa nekim nerešenim ubistvima u Hercegovini.

Podsetimo, Nebojša Čubrilović (33), ubijen je prošle godine u sačekuši u Banjaluci. Prema nezvaničnim informacijama iz policije, ubica je sačekao Čubrilovića iza zida koji je podignut oko kuće u kojoj je Čubrilović iznajmljivao stan nakon što je pobegao iz Slovenije. Inače, ubijeni je u Sloveniji osuđen kao član narkogrupe Milanka Sredića na 13 godina zatvora, dok je preostalih šest članova grupe osuđeno na 40 godina i šest meseci zatvora. U presudi je navedeno da je grupa u Evropu prokrijumčarila oko 50 kilograma kokaina, koji su brodovima iz Brazila transportovani u Evropu, a potom su preprodavani u Italiji. Raskrinkani su 2012. godine nakon što je na autoputu u Sloveniji zaplenjeno oko 20 kilograma kokaina, čija je vrednost procenjena na oko 900.000 evra. Čubrilović je prvo bio osuđen na dve i po godine pa mu je kazna smanjena na godinu i po. Nakon što je odležao kaznu od godinu i po, ponovo je počeo da radi sa drogom, a kada je policija Slovenije htela da ga uhapsi polovinom prošle godine Čubrilović je pobegao u BiH jer ima i pasoše obe države.

(Slobodna Bosna)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track