ISPOVEST ČLANICE PINK PANTERA: Otimam samo od bogatih!

Srpski Robin Hud (prvi deo)

ISPOVEST ČLANICE PINK PANTERA: Otimam samo od bogatih!

Crna Hronika -

Uzimam imućnima koji će nastalu štetu naplatiti od osiguranja, kaže bivša košarkašica Olivera Ćirković, koja robija u Grčkoj

Olivera Ćirković, bivša košarkašica Crvene zvezde i reprezentativka, koja u grčkom zatvoru izdržava kaznu od 12 godina kao član ozloglašene bande „Pink Panter“, napisala je knjigu „Pink Panter - Moja zatvorska ispovest“.Olivera, koju u Grčkoj zovu „žena-pauk“, opisala je svoj buran život, ali i motive da se posle uspešne sportske karijere priključi svetski poznatim pljačkašima zlatara i draguljarnica.

- Pokušala sam s privatnim bIznisom i bila sam prevarena. Onda sam prelomila. Žene u kriminalu zapravo i ne postoje i u srpskom kriminalnom miljeu pripadnice nežnijeg pola su zapravo svojevrsno belo roblje. Ne trpim laž i nepravdu, bila sam borac od prvog razreda osnovne škole. Nisam pristala da budem još jedna lepuškasta lutkica i izbavljačica žestokih momaka, već sam bila ravnopravna s najboljim u kriminalnom miljeu, gde vladaju strah, kukavičluk i zavist - deo je uzbudljive životne ispovesti Ćirkovićeve u knjizi „Pink Panter - Moja zatvorska ispovest“, koja je objavljena u izdanju „Lagune“.Filmsko bekstvo- Uvek sam sledila svoje principe, kojih se nikad nisam odrekla. A to su - uzimati samo onima koji imaju mnogo i koji će štetu naplatiti od osiguranja. Nisam mogla da podnesem kvazipatriote i lažne biznismene. Najveće lopove u životu sretala sam u opštinama, lekarskim ordinacijama i sportskim društvima. Devedeset odsto ljudi u Srbiji imetak je steklo na nepošten način i ti „državni lopovi“ se nazivaju uspešnim ljudima.Ova atraktivna Srpkinja, visoka 193 centimetra, poznata je i po tome što je prva žena koja je uspela da jula 2012. spektakularno pobegne iz jednog od najčuvanijih zatvora „Koridalos“ u blizini Atine. Tom prilikom je zamolila čuvarku da ode do sporedne kapije i uzme od rođaka iz Srbije sprej za crtanje murala koje je iscrtavala na zidinama zatvora. Kada je stražarka otključala vrata, posetilac ju je udario pištoljem u glavu, stavio Ćirkovićevu na motor i pobegao. Potera je bila filmska, u bekstvu je bila do novembra, a kada je ponovo uhapšena, prebačena je u još čuvaniji zatvor „Eleonas Tiva“, u kom je i danas. To je grčkim medijima bilo dovoljno da ironično zaključe da je „jedna plavuša dovoljna da nadmudri upravu ženskog zatvora“ koji je opisala.- Moje bekstvo shvaćeno je mnogo ozbiljnije nego što je bilo. Zatvor je pun zamki u koje možeš da se upleteš i da iz njega ne izađeš nikada - napisala je Olivera.

Živi za sina

Robiju, kako kaže, dobro podnosi, a u knjizi je otkrila i unutrašnju borbu s prilagođavanjem, koja ju je u neku ruku i odvela iza rešetaka. To je ujedno i razlog njenom priključivanju bandi „Pink Panter“.- Sve sam mogla da prihvatim u životu, osim da budem dvolična, ulizica i lešinar. I dalje mislim da je bolje biti častan pljaškaš nego nečastan lekar, političar ili sportski radnik. Nisam nimalo ponosna na svoj život i ne predlažem nikome na ovom svetu da mu budem uzor. Ipak, moram da kažem da nisam nezadovoljna - objasnila je Olivera.Uskoro je pred grčkim sudom očekuje suđenje zbog bekstva iz „Koridalosa“.- Verujem da sam naučila da živim u zatvoru, ali čovek u njemu nikada ne može biti siguran. Suđenje neće ništa promeniti. Biće to jedna velika pozorišna predstava u kojoj će sudije opet videti jednu damu koja je nadmudrila stotine policijskih i stražarskih patrola oko najčuvanijeg zatvora i iz njega lagano išetala.

Burna biografijaOD KOŠARKE DO ROBIJEOlivera Ćirković rođena je u Beogradu, bivša je košarkašica i reprezentativka JugoslavijeKarijeru počela u Voždovcu, s kojim je osvojila kadetsko i juniorsko prvenstvo JugoslavijeNajzapaženije rezultate ostvarila je u beogradskoj Crvenoj zvezdi, Jedinstvu iz Tuzle i slovenačkom Celju, a međunarodnu karijeru u grčkom klubu Pagrati iz AtinePo završetku karijere započela je privatan posao, bila prevarena i onda odlučila da se pridruži bandi „Pink Panter“, poznatoj po pljačkama juvelirnica širom sveta

Ko je banda „Pink Panter“Pljačkaši iz bivše JugoslavijePrema analizama Interpola, procenjuje da se u bandi „Pink Panter“ nalazi oko 200 profesionalaca mahom s prostora bivše Jugoslavije.Zvaničnici Interpola kažu da se proteklih godina istraga vodila protiv 400 pripadnika ili saučesnika „Pink Pantera“, ali da srž te kriminalne grupe čini oko 40 ljudi. U centar medijske pažnje „Pink Panter“ je dospeo u martu 2004, posle čuvene pljačke draguljarnice u elitnom tokijskom kvartu Ginza, kada su ukrali dijamante vredne 32 miliona evra. Svojevremeno je londonski list Gardijan primetio da ova banda poseduje određeni stil i glamur i skoro neobaveznu nonšalanciju s kojom pljačka juvelirnice samo za najbogatije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track