Monstrumu 40 godina za ubistvo devojčice! Ivana nije imala nikakve šanse da se odbrani!

Presuda za zločin nad detetom

Monstrumu 40 godina za ubistvo devojčice! Ivana nije imala nikakve šanse da se odbrani!

Crna Hronika -

Darko Kostić (40) iz Beograda osuđen je juče na maksimalnu kaznu zatvora zbog brutalnog ubistva i silovanja Ivane Podraščić (14) u julu 2014.

Darko Kostić (40) iz Beograda osuđen je juče u Palati pravde na maksimalnih 40 godina zatvora zbog ubistva i silovanja Ivane Podraščić (14) u julu 2014. godine. Kostiću je produžen pritvor u kojem se nalazi skoro dve godine.Sudija Zoran Ganić naveo je u obrazloženju presude da za sud ova odluka nije bila sporna.- Vi ste, Kostiću, u odbrani naveli da je izjava u policiji data pod prinudom, ali mi smo na osnovu činjenica i materijalnih dokaza, kao i mesta gde ste stanovali utvrdili šta se dogodilo. Silovanje zbog koga ste osuđeni takođe nije sporno zbog materijalnih dokaza, kao i izjave oštećene - rekao je Ganić.Sudija je istakao da je Kostić povratnik u izvršenju teških krivičnih dela.

Ostali bez ćerke. Ivanini roditelji
Ostali bez ćerke. Ivanini roditelji

Ubica bez emocija

- Ranije ste osuđivani zbog ubistva, silovanja i teških krađa. Žao nam je što zatvor nije uticao na vas da se promenite. Kad ste izašli, sve ste to ponovo uradili. Nismo osetili da ni trunku vašeg žaljenja zbog svega što se dogodilo. Devojčica je mrtva, a vi živite s ovom kaznom - rekao je sudija Kostiću.Darko Kostić je upitao da li može nešto da doda, ali je sudsko veće to odbilo. On je sve vreme bio miran i koncentrisan na čitanje presude i nije pokazao emocije. Roditelji Ivane Podraščić takođe su mirno saslušali presudu, ali nisu želeli da je komentarišu.Podsetimo, Ivana Podraščić nestala je krajem jula 2014. godine. Njen nestanak roditelji su prijavili nekoliko dana kasnije jer su mislili da je otišla sa društvom u provod. Darko Kostić uhapšen je tek u oktobru, kad ga je zbog silovanja u napuštenoj kući u Rakovici prijavila rođaka Kristina Kovačević. Kostić je u policiji priznao da je devojčicu ubio 31. jula, ali da ju je najpre silovao.Zakopao telo- Ubio sam Ivanu! Silovao sam je, a ona je vrištala i otimala se. Plakala je i zapomagala. To me je strašno iznerviralo, pa sam počeo da joj udaram šamare i davim je, ali nije prestajala. Zato sam uzeo motiku i ubio je! Onda sam je umotao u ćebe, pa u sunđer i zakopao u dvorištu - rekao je Kostić u policiji. Posle njegovog priznanja pronađeno je zakopano telo male Ivane, koje je bilo u fazi raspadanja.Kasnije je utvrđeno da je Kostić Ivanu poznavao odranije. On je policajcima ispričao da ju je upoznao preko svoje tadašnje devojke.- Naveo je da ju je bez prisile doveo u Rakovicu, nakon čega ju je napao. Nije imala nikakve šanse da se odbrani - ispričao je ranije izvor blizak istrazi.

SvirepUBIJAO I ROBIJAO I RANIJEDarko Kostić je višestruki povratnik, a dosad je robijao zbog ubistva, silovanja, pokušaja ubistva i razbojništava.Kostić je sa saučesnikom 1993. nožem ubio Julijanu L. (64) na Voždovcu. Staricu je vezao, mučio je i iživljavao se nad njom. Zbog tog zločina je osuđen na sedam godina zatvora. On je 2008. silovao tada J. R. (29) u napuštenoj kući, a 2009. pravosnažno je osuđen na četiri godine zatvora. S robije je izašao u maju 2014. godine.

HRONOLOGIJA / NAMAMIO ŽRTVU U KUĆU- 29. jul - Ivana otišla od kuće u Batajnici, porodici rekla da ide u provod- 31. jul - Kostić namamio Ivanu u kuću, ubio je i telo zakopao u dvorištu u Rakovici- 9. avgust - Porodica Ivane Podraščić prijavila njen nestanak dežurnoj policijskoj stanici- 29. septembar - Kristina Kovačević prijavila policiji da ju je silovao rođak Darko Kostić- 1. oktobar - Policija uhapsila Darka Kostića na osnovu iskaza Kovačevićeve- 2. oktobar - Nakon pretrage dvorišta nađeno Ivanino telo u fazi raspadanja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track