UDARIO PEŠAKA, PA POBEGAO: Nestao sin generala Pavkovića
Foto: Reuters

Otkrivamo

UDARIO PEŠAKA, PA POBEGAO: Nestao sin generala Pavkovića

Crna Hronika -

Prema saznanjima srpskih službi, mlađani Pavković već neko vreme boravi na jednom od španskih ostrva u Sredozemlju

Vuk Pavković (22), sin generala i haškog osuđenika Nebojše Pavkovića, koji je u novembru 2014. svojim BMW udario pešaka Mitu Spasića (25) u centru Beograda, više od godinu dana je nedostupan tužilaštvu i policiji.Pavković, koji je osumnjičen da je zbog bahate i nepropisne vožnje izazvao udes i teško povredio Spasića, mesecima se ne odaziva pozivima tužilaštva, zbog čega istraga saobraćajne nesreće sve vreme tapka u mestu.

Nepoznata adresaIako je policija već na mestu nesreće protiv njega podnela krivičnu prijavu zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja, a nadležno Prvo osnovno tužilaštvo pokrenulo istragu, Pavković mlađi je ubrzo nakon toga iščezao. Kako Kurir saznaje, više poziva za saslušanje koji su mu upućeni na poznatu adresu je vraćeno, zbog čega je postupajući zamenik tužioca naposletku u slučaj uključio i policiju.- Zbog višemesečne nemogućnosti regularnog uručivanja poziva za saslušanje i neometanog vođenja istrage, tužilac je naložio da se Pavkoviću poziv pošalje preko policije. Ukoliko i ta mera u narednom periodu ne obezbedi njegovo prisustvo, za njim će biti raspisana policijska potraga - objasnio je za Kurir izvor iz istrage.Zgazio pešakaPodsećamo da je Pavković sredinom novembra 2014. u Katanićevoj ulici preticao na punoj liniji kolonu vozila, a potom naleteo na pešaka Mitu Spasića, koji je prelazio ulicu. Mladić, inače student iz Jaše Tomića, zadobio je više težih povreda u nesreći, o čemu su svedočile i fotografije koje je njegova porodica tada pustila u javnost. Pavković je policiji na uviđaju tvrdio da nije kriv za nesreću jer je Spasić pretrčavao ulicu van pešačkog prelaza.

Majka GlorijaROĐAKA MIRJANE MARKOVIĆVukova majka je Glorija Marković, rođaka Mirjane Marković i dugogodišnja novinarka RTS, koja se tokom ratnih devedesetih udala za generala Pavkovića. Brak se posle nekoliko godina raspao, a nakon Pavkovićevog odlaska u Hag razmirice bivših supružnika su kulminirale uzajamnim javnim optužbama, klevetama, pa čak i krivičnim prijavama.

Osuđen na 22 godineGENERAL SLUŽI KAZNU U FINSKOJVuk Pavković je sin generala Nebojše Pavkovića, nekadašnjeg načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije koga je Haški tribunal osudio na 22 godine zatvora zbog ratnih zločina počinjenih nad kosovskim Albancima. Dobrovoljno se predao Tribunalu 2005. zajedno s Nikolom Šainovićem i Sretenom Lukićem, a kaznu služi u zatvoru u Finskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track