Predali se pljačkaši juvelirnica

Lopovi iz Čačka šokirali policiju u Beču

Predali se pljačkaši juvelirnica

Crna Hronika -
„Bili smo saterani u ćošak“, izjavili Nikola Belopavlović i Mihajlo M.

BEČ - Dolijali!Nikola Belopavlović (23) i Mihajlo M. (29), pripadnici takozvane čačanske bande, kojoj se na teret stavljaju četiri pljačke ekskluzivnih juvelirnica u Austriji, predali su se u ponedeljak policiji u Beču, prenose austrijski mediji.

- Dvojica Čačana su u pratnji advokata ušetala u policijsku stanicu. Svi smo bili zbunjeni, nismo znali šta da radimo! Rekli su nam da su saterani u ćošak i da su se zato predali - rekao je jedan od policajaca austrijskim medijima.

Čačani se sumnjiče da su od januara opljačkali zlatare „Karner“ i „Hasmanu Salcburgu, kao i juvelirnice „Kornmeser“ i „Turzou Beču, zbog čega su za njima sredinom marta raspisane poternice. Obojica su, navodno, priznali razbojništva, ali policiji nisu otkrili gde je ukradeni nakit, među kojim je i ogrlica poznate glumice Eve Longorije!

Belopavlović je javnosti postao poznat početkom marta, kad ga je u Čačku ranio Stanko R. (30), navodno zbog svađe oko podele plena iz pljačke. Stanko R. je uhapšen, a Belopavlović je dve nedelje proveo u bolnici, posle čega je pušten kući.

Policija smatra da dvojica uhapšenih imaju još saučesnika i austrijski MUP u saradnji sa srpskim kolegama nastavlja poteru za ostalim članovima „čačanske bande“.

(NA. S. - M. Ž. L.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja