SRCE DA PREPUKNE Očajna majka: Đavo mi ubi sina, ostavi mi petoro siročadi!
Foto: Dragan Ilić

Kriminalac izazvao udes u kom je poginuo Vasilije Nikolić

SRCE DA PREPUKNE Očajna majka: Đavo mi ubi sina, ostavi mi petoro siročadi!

Crna Hronika -

Poginuo Vasilije Nikolić, njegova žena Mila izgubila pamćenje. Pre desetak dana dobili peto dete, sina Marka

ŠTULAC/KRALJEVO - Kuku meni, kakvo se čudo stvori. Ubi mi đavo sina na pravdi boga. Šta ću ja kukavna sa petoro siročadi - naricala je juče na pragu porodične kuće u zaseoku Nikići nesrećna majka Rakila Nikolić.Bahati vozač Petar Simonović (39), zvani Pera Bilder, izazvao je saobraćajnu nesreću u kojoj je Rakilin sin Vasilije Nikolić poginuo, a snaja Mila teško povređena.Udes se dogodio prekjuče na putu Kruševac-Kraljevo kod sela Osaonica. Na Nikolićev „opel kadet“, prešavši na levu stranu pri preticanju kamiona, naleteo je BMW kojim je upravljao Trsteničanin Petar Simonović. Vasilijeva supruga Mila prebačena je na odeljenje neurohirurgije u niški Klinički centar.

Izlomljen

- Bio je to strahovit sudar. „Kadetu“ je ispao motor, hladnjak, sedišta su na gomili, kao da je voz prešao preko njega. Vastrogasci su Nikoliće vadili dva sata iz potpuno uništenog automobila. Mom bratu Vasiliju polomljena je svaka koščica na telu. Obducent mi je objasnio da je imao frakturu lobanje, slomljen vrat, probijen grudni koš, polomljene ruke i noge. U direktnom sudaru on je praktično samleven. Nadamo se da će snaha preživeti - kaže Vasilijev stariji brat Nikola Nikolić.Vasilije i Mila gajili su petoro dece, sve jedno drugom do uveta. Najmlađi Marko rođen je pre desetak dana. Najstarija ćerka ima 24.
Nekad srećni... Nastradali Vasilije sa porodicom
Nekad srećni... Nastradali Vasilije sa porodicom

Omiljen među komšijama

Živelo se kao u svakom selu, u idili, ali se i mukotrpno radilo. Vasilije je bio zaposlen u EPS u službi obezbeđenja. Dežurao je noću, a preko dana s Milom radio na njivi. Često je komšijama opravljao belu tehniku.- Brat je onomad bio kod mene na slavi s majkom i decom. Mila je još bila u bolnici posle porođaja, ali on se jako veselio tom događaju i planirao je krštenje novorođenog sina Marka. Nije slutio da će ga zadesiti zla kob nadomak kuće - dodaje brat Nikola.Mila i Vasilije su pre udesa otišli u kupovinu u Trstenik.- Otac i majka su krenuli da nabave potrepštine za odevanje i ishranu malog Marka. Dogovor je bio da ja pođem sa ocem, ali je majka odlučila da ostanem s decom. Još ne mogu da shvatim da oca nema, a ne znam ni šta će biti s majkom - jadikuje 17-godišnji sin Nenad pomažući prijateljima i rođacima u sređivanju dvorišta pred sahranu.Sahrana nastradalog Vasilija zakazana je za danas u 13 sati u rodnom selu.
Ostao bez brata... Nikola Nikolić ispred kuće tuge
Ostao bez brata... Nikola Nikolić ispred kuće tuge

Izgubila pamćenjeMILA SE NE SEĆA SUDARANeposredno posle udesa, kad su je vatrogasci izvukli iz automobila, Mila je, iako u šoku, pitala - gde mi je beba. Kad je došla svesti u niškoj bolnici, prvo je upitala da li je Vasilije odneo mleko za bebu, a potom je ponovo utonula u san. Lekari kažu da se Mila ne seća udesa niti zašto je u bolnici.Prema izveštajima lekara, Mila nije životno ugrožena. Ima oguljotine i ogrebotine po telu, rukama i nogama i bilo je izliva krvi u glavi, pa je pod budnom opservacijom lekarske ekipe niške neurohirurgije. Urađen je skener i ultrazvuk i njeno trenutno stanje je stabilno.

Petar Simonović zvani Pera BilderVINOVNIK NESREĆE U PRITVORUVozač BMW Petar Simonović (39) po nalogu tužioca priveden je i zadržan u pritvoru.- Nadamo se da će pravda biti zadovoljena, ali taj čovek se do sada uvek izvlačio. Već je imao udes u kojem je poginula devojka. Priča se da je on vozio, a kad se desila nesreća, nju je prebacio na sedište vozača. U Trsteniku je poznat kao žestok momak sa asfalta, po davanju novca na zajam i još mnogo čemu, a nikad nije uhapšen. Nedavno se potukao sa jednim Švajcarcem. Policija ga se plaši pa nije ni intervenisala. Kad je švajcarska ambasada pozvala policiju u Trsteniku, saznalo se da nije ni opomenut niti je slučaj evidentiran. Hapšen je u vreme „Sablje“ kao bliski saradnik „zemunskog klana“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track