SLUČAJ TATON: Saslušati svedoka o iskazu Cecine frizerke
Foto: Fonet

Viši sud u Beogradu

SLUČAJ TATON: Saslušati svedoka o iskazu Cecine frizerke

Crna Hronika -

BEOGRAD - Ponovljeno suđenje jednom od vođi navijača Partizana Đorđu Preliću, optuženom za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu za 13. jun.

Svedoci A1 i A2 u tom postupku nisu danas svedočili, jer je svedok A1 telefonom obavestio sud da se nalazi na obavljanju sezonskog posla u inostranstvu, te da zato ne može da pristupi, ali i da će od 12. juna biti u Srbiji. Sud je obavešten da svedok A2 boravi na nepoznatoj adresi u Crnoj Gori.

Svedok Slobodan Cenić nije pristupio, jer se nalazi na radu u Švedskoj i nije rekao kada će biti u Srbiji, a svedoci Aleksandar Banjac i Predrag Simić nisu uredno pozvani. Ambasada Francuske obavestila je sud da je pronašla adresu svedoka Lajonela Ibaneza, koji je pristao da svedoči video konferencijom iz Tuluza.

Jedini svedok koji je danas pristupio je zaposleni u kafiću Zuzus Igor Dimitrijević, koji je svedočio da je inkriminisanog dana radio u šanku, da je bio potpuno normalan dan, dok u "jednom trenutku nije počela buka, dreka, vriska" i da masa ljudi ulazi u lokal sa ulice, a da se on "sagnuo ispod šanka da ga ne pogodi flaša". Svedočio je da je sve trajalo pet do sedam minuta, a da je, kada je ustao, video napolju razbacane stolice, stolove, dim, ali ne i baklje, kao i dugokosog mladića kome je tekla krv iz nosa i kome je neka devojka davala maramicu.

On je sudu na pitanje da li prepoznaje okrivljenog Prelića i da li ga je te večeri video dao odrečan odgovor. Punomoćnik oštećene porodice Taton advokat Slobodan Ružić zatražio je uvođenje novog svedoka, advokata Aleksandra Aleksića, koji će, kako smatra, potvrditi da je iskaz prethodnog svedoka, sa prošlog ročišta, vlasnice frizerkog salona Svetlane Bubanje - lažan. Ružić je Aleksića kao svedoka predložio na prošlom pretresu, a danas se i odbrana saglasila sa tim predlogom da se sasluša na okolnosti da li je prethodni svedok Svetlana Bubanja govorila istinu.

"Tvrdim da nije, iz iskaza tog svedoka ćemo videti. Svetlana Bubanja je tvrdila ono za šta nije postojao nijedan dokaz u postupku, da je Bris Taton sam skočio s platoa Obilićevog venca u tu provaliju pored garaže, a već sam rekao da je to potpuno suprotno svim materijalnim dokazima i iskaz svedoka Aleksandra Aleksića će potvrditi da nije govorila istin”, rekao je Ružić.

Glavni pretres suđenja Preliću biće nastavljen 13. juna, a trebalo bi da svedoče svedoci A1, A2, Slobodan Cenić, kao i danas predloženi advokat Aleksić. Prelića je juna 2014. Španija izručila Srbiji, nakon višegodišnjeg bekstva, pa je zbog presude od 15 godina zatvora u odsustvu odobreno ponavljanje suđenja samo u odnosu na njega. Na početku ovog postupka, Prelić je negirao bilo kakvu vezu sa smrću Brisa Tatona, tvrdeći da nije učestvovao u tuči.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track