SRPSKI KONOBAR NA MALTI OSUĐEN NA GODINU DANA: Miloš (26) tvrdi da je nevin!

Osuđen za dilovanje kokaina?

SRPSKI KONOBAR NA MALTI OSUĐEN NA GODINU DANA: Miloš (26) tvrdi da je nevin!

Crna Hronika -

Miloš Simonović (26) srpski konobar na Malti osuđen je na godinu dana zatvora i kaznu od 1.500 evra zbog trgovine drogom. Simonović je uhvaćen kako prodaje kokain u martu ove godine.

Kako prenose strani mediji, Simonovića su 19. marta zaustavila trojica policajaca dok je napuštao apartmane u blizini "Burger kinga" u Pejsvilu. Mladić je pretresen na ulici i otkriveno je da u kutiji cigareta ima 12 kesica sa belom supstancom.

- Izvršen je i pretres njegovog stana, ali nije otkriveno nista nelegalno ili sumnjivo. Nakon analize sadržaja kesica, otkriveno je da se u svima nalazio kokain - navodi se u medijima.

Osumnjičeni je dao izjavu policiji, nakon propisnog upozorenja i odbijanja pravnih saveta. Izjavio je da je radio kao konobar u Pejsvilu i Silemi 20 dana pre hapšenja.

- Kako je naveo,otkaz je dao zbog toga što uslovi "nisu bili dobri". Rentirao je stan za 600 evra mesečno u kome je živeo sa svojom devojkom koja je u vreme hapšenja bila na odmoru. Porekao je da ima problem sa zavisnošću, ali da su kesice bile za ličnu upotrebu - pišu mediji.

Srbin se tereti za posedovanje kokaina, na mestu koje je na manje od 100 metara od mesta na kome se skupljaju mladi.

Simonović, koji je radio kao menadžer bara u popularnom noćnom kubu, rekao je da je uvek kupovao drogu u zasebnim kesicama ali je porekao de je planirao dalju prodaju.

- Izjavio je da je kupio količinu koja je pronađena zbog niže cene i tvrdio je da je išao kući da se spremi za izlazak u grad kada je uhapšen u nedelju u 10 časova uveče - navodi se u malteškim novinama.

Sudija Natasa Galea Scriberas zabeležila je da je količina kokaina koja je pronađena kod Simonovića veća od one koja se obično koristi za ličnu upotrebu.

Iako je Srbin izjavio da je bio zavisnik od kokaina, to ne isključuje posedovanje iz drugih razloga. Mladić je napomenuo da je kokain koristio poslednjih četiri ili pet meseci.

- Sud je primetio da je neobično da neko konzumira četiri ili pet kesica kokaina za noć, jer bi to značilo da je 12 doza trebalo da utroši za vikend. To se nije pokalapalo sa prethodnom izjavom u kojoj je rekao da ne smatra sebe zavisnikom. On je matematičkim proračunom o korišćenju kokaina pokušao da opravda pronalaženje tolike količine droge - naveo je sud.

Na pitanja sudije zbog čega je toliku količinu kokaina nosio sa sobom kući, a da prethodno tog dana nije konzumirao drogu, Simonović je odgovorio da je droga naprosto bila u njegovom džepu, ali ga to nije opravdalo.

- Sud je došao do zaključka da mladić nije mogao da priušti sebi drogu vrednu 400 evra i plaća mesečnu kiriju od 600 evra. Kako je već bio nezaposlen dve ili tri nedelje, delio je troškove sa devojkom, a naveo je da je ranije zarađivao 1.200 do 1.300 evra mesečno. To je dovelo do zaključka da je Simonović morao da ima druge izvore prihoda da bi priuštio sebi takav život - preneli su mediji.

Kako je sud naveo, "rekreativni" korisnici kokaina 12 kesica koriste nekoliko meseci, a ne samo dva dana. Na osnovu svih ovih tvrdnji, sud je došao do zaključka da je Simonović verovatno drogu kupio za dalju prodaju, te je njegova priča o ličnoj upotrebi kokaina odbačena.

Miloš Simonović ranije je hapšen zbog posedovanja kanabisa, pa je sud odredio da osim novčane i zatvorske kazne, isplati i 225 evra za angažovanje sudskih veštaka. Zaplenjena droga biće uništena.

J. I. - S. J.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track