POKUŠAJ UBISTVA MILANA BEKA: Presuda Maji Adrovac danas u podne
Foto: Marina Lopičić

Viši sud u Beogradu

POKUŠAJ UBISTVA MILANA BEKA: Presuda Maji Adrovac danas u podne

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo zatražilo je danas od suda da Maju Adrovac proglasi krivom i osudi po zakonu zbog pomaganja N.N. osobi u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine, dok je njena odbrana zatražila oslobađanje od optužbi.

Sud je izricanje presude zakazao za danas u podne.

Zamenik tužioca u završnoj reči nije opredelio visinu kazne koju traži mada se je za delo za koje Adrovčevu tereti - krivično delo teško ubistvo u pokušsaju izvršeno pomaganjem, zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Tužilaštvo smatra da je tokom postupka biološkim veštačenjem DNK i drugim materijalnim dokazima potvrđeno da je Adrovac počinila delo za koje se tereti .

Beko nije prisustvovao suđenju, kao ni njegov punomoćnik advokat Zdenko Tomanović.

Branilac Adrovčeve Dalibor Katančević bio je kratak u završnoj reči.

"Iako se mojoj branjenici na teret stavlja jedno od najtežih krivičnih dela, moja završna reč će trajati koliko ima dokaza da je izvršila to delo", rekao je Katancević i seo.

Drugi branilac Adrovčeve advokat Momčilo Minić trazio je od suda oslobađajuću presudu jer smatra da nema dokaza da je ona učestvovala na bilo koji način u napadu na Beka.

Maja Adrovac od od kraja aprila u kućnom pritvoru uz elektronski nadzor, dok je prethodnih devet i po meseci bila u klasičnom pritvoru.

Optužnicom se Maji Adrovac na teret stavlja da je "neutvrđenog dana tokom 2014. godine, sa umišljajem pomogla N.N. osobi u izvršenju krivičnog dela".

Ona je, navodi se u optužnici, "nepoznatom izvršiocu stavila na raspolaganje municiju koja se koristi za pištolje marke "sig sauer" model P-210 i "zbrojovka 75", i tako omogućila da je koristi što je i učinio kada je s umišljajem pokušao da ubije Milana Beka".

Pokušaj ubistva Beka dogodio se 14. novembra 2014. godine u popodnevnim časovima ispred njegove kuće u Beogradu, kad je na njega ispaljeno više hitaca.

Mediji su preneli ranije da su na mestu pokušaja ubistva Beka pronađene četiri čaure metka PPU 9 mm "luger", kao i da je to municija domaće proizvodnje koju koriste "sig sauer" i "zbrojovka" i da se proizvodi u fabrici "Prvi partizan" iz Užica.

Maja je supruga i majka dvoje dece Ivana Adrovca, koji je nedavno uhapšen u Švajcarskoj zbog više drugih krivičnih dela.

Beko je nije prepoznao kao napadača.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track