(KURIR TV) ADVOKAT TOMANOVIĆ: Presudom Miškoviću političke želje dobile su odoru pravde
Foto: Marina Lopičić

Branilac vlasnika "Delta holdinga" najavljuje žalbu

(KURIR TV) ADVOKAT TOMANOVIĆ: Presudom Miškoviću političke želje dobile su odoru pravde

Crna Hronika -

Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na pet godina zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića, jer je pomogao sinu Marku da utaji porez po odbitku od oko 320,3 miliona dinara, odnosno oko tri miliona evra.

Istom odlukom Mišković je danas oslobođen optužbi da je oštetio putarska preduzeća, odnosno da je finansijskim poslovanjem izvlačio novac iz njih.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Advokat Zdenko Tomanović, branilac Miroslava Miškovića, za Kurir kaže da je ova presuda dokaz da smo sve dalje od nezavisnog i samostalnog pravosuđa.

"Nažalost, u predmetu u kojem je nametnuta pretpostavka krivice, u kojem su prethodnog sudiju smenili zbog svoje samostalne odluke, u kojem su čak svi advokati protestom izostali sa suđenja zbog nejednakog tretmana građana pred sudom, pažljivo sastavljeno sudsko veće nije imalo hrabrosti ni želju da odluku donese isključivo na osnovu dokaza", objašnjava Tomanović.

On dodaje i da je ovim putem pronađen izgovor da političke želje dobiju odoru pravde i odgovarajuću formu.

"Gospodin Mišković osuđen je da je davao savet sinu da utaji porez u preduzeću koje nije njegovo i takav stav je baziran ne na dokazu, već na podrazumevanju da odnos i bliskost između sina i oca u sebi sigurno sadrže i savet kako da izvrši krivično delo. Pomagač je tako osuđen na kaznu zatvora mnogo veću u odnosu na onu koju je dobio navodni izvršilac", objašnjava Tomanović.

Miškovićev branilac navodi da je pomenuta presuda samo još jedan pokazatelj da u Srbiji ne morate da izvršite krivično delo da biste bili uhapšeni i osuđeni.

"Mi ćemo, naravno, uložiti žalbu, pa ćemo videti šta će odlučiti Apelacioni sud", najavio je Tomanović danas ispred Specijalnog suda u Beogradu.

(EPK/M. Jeremić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track