SAHRANJEN STEFAN PISAROVIĆ (4): Zbogom, mali naš ribaru!
Foto: Stefan Jokić

Srbobran zanemeo od tuge

SAHRANJEN STEFAN PISAROVIĆ (4): Zbogom, mali naš ribaru!

Crna Hronika -

Da ti srce prepukne: Sine, nema te više. Zakopali su te, ljubavi jedina. Ne ostavljaj me, jecala je neutešna majka Katalin Hajdu nad humkom malog Stefana

SRBOBRAN - Mališan Stefan Pisarović (4), koji se utopio u nedelju u kanalu Dunav-Tisa-Dunav, u mestu Nadalju, sahranjen je juče na groblju u Srbobranu.Pred kapelom u kojoj je pored kovčega stajala neutešna porodica okupili su se gotovo svi stanovnici Srbobrana kako bi odali poslednju počast tragično stradalom mališanu. Ožalošćeni roditelji koji su zanemeli od bola pridržavali su jedno drugo dok su im rodbina, komšije i mnogobrojni prijatelji izjavljivali saučešće.

Žalost

Niko i dalje ne može da poveruje da se tragedija dogodila i da su malog Stefana, kog su svi poznavali kao najmlađeg ribolovca u mestu, ispratili na večni počinak.Otac nastradalog dečaka Miodrag Pisarević od bola i suza nije mogao da izusti ni reč. Nemo je pridržavao i grlio skrhanu suprugu Katlinu, koja je jedva hodala. Tugu nisu mogli da obuzdaju ni njihova starija deca, tačnije Katlinina, koju ima iz prvog braka.- Kata ima četvoro dece iz prvog braka, ali Stefi je bio naš miljenik jer je najmlađi. Voleo je da peca s tatom, bio je živahan i veseo dečak, a sad je otišao na večni počinak - jecala je jedna rođaka Pisarovića.
Gde ćeš veće tragedije... Mali Stefan sahranjen je sa omiljenim igračkama, a najviše je voleo Spajdermena
Gde ćeš veće tragedije... Mali Stefan sahranjen je sa omiljenim igračkama, a najviše je voleo Spajdermena

Sudbina

- Strašno je ovo što im se dogodilo. Divni su ljudi, vredni i skromni, a tako su vaspitali i decu. Kad god bih malom Stefiju dala neki slatkiš ili voćku, on bi se učtivo zahvalio. Jadni roditelji - u suzama je govorila komšinica porodice Pisarević.Podsećamo da se tragedija dogodila u Nadalju kod Srbobrana, gde je mali Stefan, zajedno s roditeljima boravio kod prijatelja u vikendici. Pretpostavlja se da se dečak okliznuo sa platforme u blizini terase kuće i upao u kanal. Komšije kažu da je dete najverovatnije iskoristilo trenutak nepažnje starijih.- Sigurna sam da je bio trenutak nepažnje, jer Miodrag i Katlina nikad nisu ispuštali Stefana iz vida. Danas ga sahranjujemo, a za nekoliko dana trebalo je da mu slavimo rođendan - kazala je komšinica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track