DRAMA U BEOGRADU: Devojčica (7) upucala sestru dedinom puškom
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

DRAMA U BEOGRADU: Devojčica (7) upucala sestru dedinom puškom

Crna Hronika -

BEOGRAD - Sedmogodišnjakinja N. J. upucala je iz dedine vazdušne puške svoju vršnjakinju, sestru od tetke L. Đ. (7), u beogradskom naselju Kumodraž.

Ova nezgoda dogodila se prekjuče, kada je tokom igre devojčici jedan metak završio u ramenu, nakon čega je hitno prevezena u bolnicu u Tiršovoj. L.Đ. nalazi se van životne opasnosti.

Prema informacijama Alo, deda D. S. (67) je najverovatnije hteo da očisti nasleđenu pušku koja je stara, pa ju je zato izneo i stavio u prostoriju gde su mu bile unuke.

– Deca su se u jednom trenutku domogla oružja. Po svemu sudeći, ni deda, ni devojčice nisu znali da se metak nalazi u cevi. Devojčice su bile okrenute jedna prema drugoj i prava je sreća da L. Đ. nije teže povređena – objašnjava izvor blizak celom slučaju i upozorava da, primera radi, dijabola može da prođe kroz očni kanal direktno u mozak.

Sedmogodišnja L. Đ. je primljena u Dečju bolnicu u Tiršovoj u svesnom stanju, gde će najverovatnije biti operisana kako bi joj bila izvađena dijabola i time sprečeno trovanje krvi.

Majka upucane devojčice B. Đ. je saslušana u policiji zbog incidenta koji se dogodio. Ona je rekla da nije bila kod kuće, ali da su joj ukućani preneli da se radi o dečjoj igri.

Izjavu inspektorima dala je i majka devojčice N. J., koja je upucala sestru od tetke ponovivši istu priču. Najpotresnije je ipak u razgovu sa policijom reagovao deda, koji je tvrdio da ih je uvek dobro čuvao, te da sebi nikada neće oprostiti zbog incidenta koji se dogodio, prenosi Alo.

Inspektori su oduzeli pušku D. S. (67) i poslali na veštačenje, koje bi trebalo da da konačne odgovore na pitanja da li je iz nje pucano, da li je u pitanju vazdušna ili malokalibarska puška, kao i koliko dugo je u ilegalnom posedu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja