OSLOBOĐEN BIVŠI DEČKO GOCE TRŽAN: Dragojlović nije oštetio Institut za onkologiju
Foto: Nebojša Mandić

Presuda Apelacionog suda

OSLOBOĐEN BIVŠI DEČKO GOCE TRŽAN: Dragojlović nije oštetio Institut za onkologiju

Crna Hronika -

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Dejana Dragojlovića od optužbi da je u avgustu 2006. za preduzeće „Medifarm iz Banjaluke pribavio protivpravnu imovinsku korist od 13,9 miliona dinara i za toliko oštetio Institut za onkologiju i radiologiju Srbije, za koji je trebalo da isporuči uređaj za brahiterapiju.

Tom odlukom je odbijena žalba tužilaštva i potvrđena prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je u novembru prošle godine Dragojlović zbog nedostatka dokaza oslobođen optužbe za krivično delo zloupotreba položžaja odgovornog lica.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda navodi se da je prvostepeni sud postupio pravilno kada je prihvatio odbranu Dragojlovića kao "iskrenu, jasnu, detaljnu i u svim fazama ovog krivičnog postupka doslednu", odnosno da nije imao bilo kakav prethodni dogovor sa sada pokojnim Nenadom Borojevićem, tadašnjim direktorom Instituta za radiologoiju i onkologiju Srbije, vezano za konkretan pravni posao i da nije oštetio Institut.

Takođe se navodi da na osnovu dokaza prvostepeni sud pravilno zakljucio da nije dokazana tvrdnja iz optužnog akta da je Dragojlović faktički upravljao i zastupao preduzeće Medifarm.

Borojević je inače izvršio samoubistvo u januaru 2012. za vreme suđenja u kojem je bio optužen u aferi „citostatici“ pred specijalnim sudom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja