UŽASNUTA MAJKA: Htela sam da skočim u septičku jamu za sinom!
Foto: S.S

Majka stradalog Jana Babjaka iz Kulpina

UŽASNUTA MAJKA: Htela sam da skočim u septičku jamu za sinom!

Crna Hronika -

Moj Jan i komšija Mihal Šimo poginuli su prilikom čišćenja bunara s fekalijama, komšije su me sprečile da se ne ubijem, priča očajna Erka

BAČKI PETROVAC - Nema više moga sina Jana i komšije Mihala! Htela sam i ja da skočim u tu jamu za njima od tuge i muke kad sam videla da ih nema. Sprečio me komšija. Joj, bolje da nije! Ne znam šta ću sad. Ovo će me ubiti - kukala je juče baka Erka, majka Jana Babjaka (48) iz Kulpina, koji je poginuo čisteći septičku jamu zajedno s komšijom Mihalom Šimom (50).Nesreća se dogodila u sredu uveče u porodičnoj kući Babjaka, u Ulici Ive Lole Ribara u Kulpinu kod Bačkog Petrovca. Jan i komšija Mihal čistili su septičku jamu i upali su u nju.Ugušili se od gasova- Šimo je došao s traktorskom cisternom da isprazni septičku jamu kod Babjaka. On, inače, ima septičku jamu napravljenu na mestu gde je nekad bio bunar dubok od 12 do 15 metara, ozidan ciglom. Njih dvojica su zajedno čistili kad je puklo crevo kojim su izvlačili i čistili jamu. Jan je uzeo dugačke merdevine i spustio ih u bunar. Sišao je da vidi da li može da spoji crevo. Međutim, s obzirom na to da ga nije bilo, Mihal ga je dozivao, a dozivali su ga i majka Erka i otac, koji su bili tu u dvorištu, ali on se nije odazivao. Tada je Šimo sišao u bunar da vidi šta je s njim, međutim, nijedan se nije vratio. Utopili su se, ugušili od gasova - kaže prijateljica porodice Babjak koju smo zatekli ispred kuće.Tela dvojice nesrećnih Kulpinčana su iz nekoliko metara duboke jame izvadili vatrogasci, a ekipa Hitne pomoći, koja je takođe došla na lice mesta, nažalost, mogla je samo da konstatuje smrt.

Mesto nesreće... Komšije stradale zbog pucanja creva u jami
Mesto nesreće... Komšije stradale zbog pucanja creva u jami

U porodici Šimo, u Ulici Maršala Tita broj 7, čuju se jecaji ćerke Andreje, koja ne ispušta očevu majicu i stalno ponavlja da nije njen tata nastradao. Njihova prva komšinica kaže da je tuga velika.- Ne znam ko je više vrištao, ćerka ili supruga Ana. Mihal ima sina, koji ima trojke, bio je mladi deda koji je uživao kad mu dođu unučići, a i ćerkica mu je predobra. Mihal nije imao posao. Bavio se svojom poljoprivredom i pre neke dve-tri nedelje kupio je tu cisternu za čišćenje septičkih jama kako bi zaradio koji dinar, da prehranjuje porodicu čisteći po selu - priča komšinica.Tuga u seluInače, Kulpin nema gradsku kanalizaciju, već se celo selo muči sa septičkim jamama.- Urađena je pre nekoliko godina mreža za kanalizaciju, ali nikako da nam se uradi priključak. Svi u selu se tako mučimo - kaže meštanin Kulpina.Jan Babjak i Mihal Šimo biće sahranjeni danas u isto vreme na seoskom groblju.S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track