UJAK SVIREPO UBIJENE DIJANE: Popio je 7-8  rakija, pa krenuo u krvavi pokolj
Foto: Printscreen FB

Masakr u Žitištu

UJAK SVIREPO UBIJENE DIJANE: Popio je 7-8 rakija, pa krenuo u krvavi pokolj

Crna Hronika -

ŽITIŠTE - Daško Vrhovac, ujak Dijane Zlatić, žene koju je u masakru u Žitištu ubio njen bivši muž Siniša Zlatić, ispričao je nove detalje o slučaju koji je potresao Srbiju.

Prema rečima Daška Vrhovca, u društvu Siniše Zlatića te večeri se našao Z. T. On je preneo reči masovnog ubice, neposredno pred zločin: "Idem kući po pušku, sve ću ih pobiti!".

- Čuo sam od policije da je Siniša te večeri popio 7-8 rakija. Svi sada imamo traume i imaćemo ih ceo život. Bio sam na 10 metara od ubistva... Svi su jaukali i padali, nisi znao ko je mrtav, a ko živ - kaže Vrhovac.

Osim toga, on tvrdi da i Sinišin brat Aleksandar Zlatić takođe maltretira svoju ženu.

- Za brata svi znaju da maltretira svoju ženu. Valjda će neko nju da spase, svi znaju koliko ju je tukao - kaže Vrhovac.

Ujak ubijene Dijane ponavlja ono što može da se čuje od većine ljudi u Žitištu - ništa nije ukazivalo da će Siniša Zlatić da napravi to što je napravio.

- Bio je pametan, pedantan, natprosečno inteligentan. Ali, znate li vi šta je on radio Dijani u njihova četiri zida? Ostavio je 100 dinara da napravi doručak, ručak i večeru i ode na posao. Ako ga, kad dođe kući, ne zatekne meso, pobaca sve sa stola i Dijanu psihički maltretira do 5-6 ujutro. Eto vam i primer kada je njegovo dete otišlo na ekskurziju, dao mu je samo 25 dinara za džeparac. On je bio podvojena ličnost. Nikad ne bi rekao šta je sve radio dok Dijana nije pokupila stvari i otišla. Tada mi je ispričala zašto nije otišla s njim nikad na more. Pre 2-3 godine, kada su otišli na more sa detetom, ona je na plaži upoznala jednu porodicu. Pričala je sa njima, a onda je on rekao da idu u sobu. Nakon toga, ona je bila dva dana zaključana u sobi, a on je s detetom odlazio na plažu. Da li je proradila ljubomora, ili šta, ne znam... - priča Vrhovac.

Prema njegovim rečima, ona je i nekolko puta bila isterana iz kuće. Odlazila je kod sestre, koja joj je pružala utočište.

- Ali, znate, nikada ranije nije htela da ga ostavi, jer je sve trpela zbog deteta. Eto, njihovo dete trebalo je u petak i subotu da bude kod njega, ali on ga je u petak posle nekoliko sati vratio kući. Zašto, to se i mi pitamo. Svi pričaju da je Dijana imala nekoga. Ali, ona nije bila ni sa kim, jer nije smela izaći iz sobe zbog svih njegovih pretnji i torture. Slabo je izlazila, jer je bila dijabetičar, pa je sebi četiri puta dnevno davala insulin - kaže ujak.

Ujak kaže i da Zlatić nije hteo da plaća alimentaciju, i da je zbog toga dva puta pokretan postupak za razvod braka.

Prvi put je zahtev podneo on nakon što je Dijana pobegla od kuće posle njegovog otkaza u bratovoj firmi za registraciju. Ona je tada došla kod svojih roditelja u porodičnu kuću, a on je sam pisao ugovor o razvodu i slao joj kući da potpiše.

- Na sudu Dijana nije htela da se razvede, jer on nije hteo da da detetu ništa. Drugi put je ona podnela zahtev za razvod, i tada je sud odredio da Siniša treba da plaća mesečno 7.000 dinara - priča ujak.

Prema Vrhovčevim rečima, porodica nikada nije prijavila policiji šta se događa, jer su očekivali da je to posao socijalnih radnika kod kojih su često odlazili.

- On je znao da zove telefonom non-stop i dosađuje Dijani. Zato smo jednom bili i kod sudije za prekršaje. On je tada vikao na sudiju iz sveg glasa. Kakav to čovek može biti? - pita se ujak.

(B. Bogosav/Blic/ Foto: Printscreen Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track