UBICE IRINEJEVOG SESTRIĆA HAPSILI U GAĆAMA: Policija rasvetljava ubistvo subotičkog preduzetnika!
Foto: Facebook

Munjevito

UBICE IRINEJEVOG SESTRIĆA HAPSILI U GAĆAMA: Policija rasvetljava ubistvo subotičkog preduzetnika!

Crna Hronika -

Više od 10 osoba uhapšeno je tokom vikenda zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Mirka Milićevića (42), rođenog sestrića episkopa bačkog Irineja Bulovića

SUBOTICA - Istraga brutalnog ubistva subotičkog preduzetnika Mirka Milićevića (42), zvanog Hajčar, koji je u petak uveče izrešetan u sačekuši dok se motociklom vraćao kući u Ulici Bože Sarčevića u subotičkom Novom naselju, već je pokazala rezultate.Naime, subotička policija je u saradnji s kolegama iz beogradske i novosadske Uprave kriminalističke policije (UKP) već u prvim satima nakon zločina identifikovala nekoliko osoba za koje se sumnja da imaju veze sa ubistvom Milićevića. Subotica i okolina bile su tokom čitavog vikenda u opsadnom stanju koje je kulminiralo u noći između subote i nedelje.

- Već u prva 24 sata istrage policija je identifikovala nekoliko osumnjičenih, za koje je dežurni tužilac odmah naložio da budu privedeni. Policija je upadala u kuće i stanove osumnjičenih i hapsila ih na spavanju i odvodila na saslušanje bukvalno polugole i u gaćama. Privedeno je više od 10 osoba koje u Subotici važe za žestoke i nedodirljive - kazao je za Kurir izvor iz istrage.PritvorKako saznajemo, u istrazi učestvuje rukovodstvo UKP, koje je u slučaj uključilo sve raspoložive policijske snage. Osumnjičeni kojima je dežurni tužilac odredio zadržavanje danas bi trebalo da budu saslušani u subotičkom Višem tužilaštvu, kad bi moglo da bude i poznato više detalja o ovom zločinu.Podsetimo, preduzetnik Mirko Milićević, sin rođene sestre episkopa bačkog Irineja (Mirka) Bulovića, ubijen je u petak uveče u sačekuši u blizini svog doma. U njega je, dok je vozio motor, nekoliko osoba iz automobila u pokretu ispalilo više hitaca iz pištolja. Milićević je preminuo na mestu, a napadači su pobegli u nepoznatom pravcu. Milićević je bio poznat subotički preduzetnik, koji se bavio nekretninama, a među žiteljima Subotice pričalo se i da je pozajmljivao novac na kamatu. U mladosti je u svom rodnom gradu bio poznat i kao vođa ozloglašene navijačke grupe „Hajčari“, koja se navodno tokom devedesetih bavila iznudama i uterivanjem dugova.Mit ili istina?U pojedinim medijima koji su pisali o Irinejevim vezama sa političkim vrhom i režimom Slobodana Miloševića, ubijeni Milićević se spominjao kao neko ko je sa svojom grupom „Hajčeri“ obavljao razne prljave poslove za tadašnji SPS. Meštani Subotice i dalje se sećaju i prepričavaju izborni dan 24. septembra 2000. godine, kada su iz nekoliko izbornih mesta navijači iznosili glasačke kutije, a potom ih vraćali sa izmenjenim glasačkim listićima.U svemu tome je, navodno učestvovao i sestrić vladike, ali se posle demokratskih promena priklonio novoj vlasti i ubrzo ušao u poslovanje sa nekretninama.Policija će proveriti da li se motiv ubistva krije u poslovima žrtve.

Kontrolisali istraguSTEFANOVIĆ I REBIĆ POSETILI SUBOTICUMinistar policije Nebojša Stefanović i v. d. direktora policije Vladimir Rebić su nakon posete Žitištu, gde se pre dva dana dogodilo masovno ubistvo, boravili i u Subotici kako bi lično proverili kako napreduje istraga ubistva Irinejevog sestrića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja