Policija uništila Šarićev dosije?!

Skandal u Južnoj Africi

Policija uništila Šarićev dosije?!

Crna Hronika -
Pripadnici Obaveštajne službe južnoafričke policije uništili su sva dosijea narko-bosa Darka Šarića (42), ali i dokumenta prikupljena o drugim kriminalcima iz istočne Evrope

KEJPTAUN - Korupcija!Pripadnici Obaveštajne službe južnoafričke policije uništili su sva dosijea narko-bosa Darka Šarića (42), ali i dokumenta prikupljena o drugim kriminalcima iz istočne Evrope koji su utočište našli u ovoj zemlji, piše južnoafrički Independent.

List piše i da je odbeglog narko-bosa štitio general-major Mark Hankel, koji mu je nalazio skrovišta u ovoj zemlji. Jedno od Šarićevih skloništa bio je i hotel „Bedfordvju“, navodi list.

- Henkel je smenjen sa mesta šefa obaveštajne službe u kadrovsko odeljenje, koje je policijsko „groblje slonova“. On se nalazi pod istragom jedinice za borbu protiv mafije, a sumnja se da su njegovi ljudi pomogli Šariću da se iz Johanesburga bezbedno prebaci u Pretoriju - rekao je izvor iz južnoafričke policije.

Sumnja se da je Hankel pomagao i drugom beguncu iz Evrope, kontroverznom češkom biznismenu Radovanu Krejčiru, povezanim sa srpskim kriminalcima.

(E. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track