PRITVOR ZA TROJICU OSUMNJIČENIH: Irinejev sestrić žrtva mafije?!
Foto: Damir Dervišagić

Krvavo ubistvo

PRITVOR ZA TROJICU OSUMNJIČENIH: Irinejev sestrić žrtva mafije?!

Crna Hronika -

Likvidacija Mirka Milićevića (42), rođaka episkopa Irineja Bulovića, verovatno je povezana s prošlogodišnjim obračunom na Paliću u kojem je izrešetan Filip Vilotijević (28)

SUBOTICA - Viši sud u Subotici odredio je pritvor do 30 dana Alenu Kurini (25), Stefanu Vilotijeviću (21) i Branislavu Jovinu (28), zbog sumnje da su počinili teško ubistvo preduzetnika iz tog grada Mirka Milićevića (42), inače rođenog sestrića episkopa bačkog Irineja Bulovića.U munjevitoj akciji policije uhapšeno je 11 osoba zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Milićevića, koji je ubijen u blizini svoje kuće prošlog petka, dok je vozio motocikl.Obračun na PalićuTrojica pritvorenih označeni su kao članovi ozloglašene kriminalne grupe koja se bavi dilovanjem droge i oružja i osumnjičeni su za teško ubistvo subotičkog privrednika.- Alen Kurina je označen kao vođa te kriminalne grupe, a njegovo ime pojavilo se u javnosti nakon što je u oktobru prošle godine ranjen u pucnjavi na Paliću u kojoj je izrešetan njegov prijatelj Filip Vilotijević (28), inače stariji brat juče pritvorenog Stefana Vilotijevića. Ovaj zločin do danas nije rasvetljen, iako je ranjeni Kurina tada tvrdio da je upravo on bio meta, a ne Vilotijević. Navodno Kurina je bio u sukobu sa Milićevićem, što je u krivičnoj prijavi označeno kao motiv - kaže naš izvor iz istrage.On objašnjava da je obračun na Paliću policiji bio signal da se motiv krije u borbi za prevlast nad tržištem droge u Vojvodini, započetom nekoliko meseci ranije likvidacijom Stevana Opačića u Novom Sadu.Nastavak sukoba- Dalja istraga trebalo bi da pokaže da li je likvidacija Milićevića u nekoj vezi s prošlogodišnjim ubistvom starijeg Vilotijevića i teškim ranjavanjem Kurine na Paliću. Inače, braća Filip i Stefan bili su sinovi Kićuna Vilotijevića, koji je ubijen 1999. godine ispred kafića „Kaskada“ u Novom Sadu. U prestonicu Vojvodine preselili su se iz Nikšića, gde su bili u višegodišnjem sukobu s porodicom Radulović - kaže izvor Kurira.

IstragaPRONAĐEN SPALJENI MOTOR I PIŠTOLJISubotička policija na izlazu iz tog grada juče je pronašla i spaljeni motocikl i dva pištolja. Zbog sumnje da je u pitanju upravo motocikl koji su koristili napadači kad su u pokretu pucali na Milićevića, kao i oružje kojim je zločin počinjen, spaljeni dokazi su poslati na balističko i DNK veštačenje, koji će eventualno otkriti ko se tačno od osumnjičenih vozio na motoru i pucao na Milićevića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track