PRIPREMNO ROČIŠTE OPET BEZ DAVIDOVIĆA: Vođa Nacionalnog stroja dolazi na glavni pretres 17. oktobra
Foto: Printscreen Youtube

Uoči početka suđenja pred novosadskim Višim sudom

PRIPREMNO ROČIŠTE OPET BEZ DAVIDOVIĆA: Vođa Nacionalnog stroja dolazi na glavni pretres 17. oktobra

Crna Hronika -

NOVI SAD - Vođa zabranjenog Nacionalnog stroja Goran Davidović ponovo nije došao na pripremno ročište za suđenje koje je počelo danas pred Višim sudom u Novom Sadu.

U sud je danas došao samo njegov advokat, a protiv Davidovića, zvanog Firer, poternica dosad nije bila raspisivana iako se više puta nije pojavio pred sudom.

Inače, branilac Davidovića, advokat Branibor Jovičić, danas je po izlasku iz sudnice izjavio da je pripremno ročište održano.

- Davidović nije došao jer nije ni bio u obavezi da prisustvuje pripremnom ročištu. Glavni pretres zakazan je za 17. oktobar i ceo krivični postupak biće redovan. Goran će doći na glavni pretres jer je to i njemu u interesu - rekao je Jovičić za Kurir.

FOTO NS PALATA PRAVDE NA NOGAMA Dojava o bombi, sud se evakuiše uoči suđenja vođi Nacionalnog stroja

Inače, pred tim sudom sudi se i Nikoli Pešiću, koji je kao i Davidović optužen za izazivanje nacionalne, rasne, verske mržnje i netrpeljivosti na Antifašističkom maršu oktobra 2007. godine.

Podsetimo, prethodna dva pripremna ročišta su odložena jer je Davidović bio u Italiji. Incident za koji se tereti dogodio se kada je grupa pripadnika Nacionalnog stroja i pored policijske zabrane napala učesnike Antifašističke šetnje "Stop fašizmu" u Dunavskoj ulici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track