POSLE MASAKRA U ŽITIŠTU: Ubica krio strašnu tajnu o pušci kojom je sejao smrt!
Foto: Printscreen/Facebook

Kalašnjikov pokreće istragu

POSLE MASAKRA U ŽITIŠTU: Ubica krio strašnu tajnu o pušci kojom je sejao smrt!

Crna Hronika -

ŽITIŠTE - Siniša Zlatić (38) navodno se bavio preprodajom oružja, a moguće je i da je automatska puška kojom je počinio krvavi pir u Žitištu bila namenjena švercu u inostranstvo?!

- Zlatić je ilegalno trgovao oružjem. Sarađivao je sa lokalcima iz okoline Zrenjanina u tom poslu. Njima je prodavao ilegalno oružje koje su oni potom švercovali u Dansku, gde su ga prodavali tamošnjim kriminalcima - kaže za list izvor navodno upućen u Zlatićeve poslove.

Izvor lista tvrdi i da su lokalci s kojima je Zoran navodno bio u nelegalnom poslu oružje švercovali u Kopenhagen, gde već duže vreme imaju razgranato tržište. O kojoj količini oružja se radi i koliko je oružja prošvercovano u Dansku, izvor nije mogao da precizira.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

- U tom poslu je nekoliko ljudi. Koliko su komada oružja prošvercovali do sada, nije poznato, ali se zna da su veoma jaki u poslu i da mnogo zarađuju - kaže izvor lista.

Odakle Siniši oružje i kojim kanalima ga je nabavljao, nije zasad poznato, ali će sada na osnovu puške iz koje je počinio krvavi pir biti pokrenuta dalja istraga.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track