MRTAV HLADAN: Monstrum tražio od oca pribor za ulepšavanje!
Foto: Printscreen

Petostrukog ubicu zanima kozmetika

MRTAV HLADAN: Monstrum tražio od oca pribor za ulepšavanje!

Crna Hronika -

Siniša Zlatić, koji je izvršio masakr u Žitištu, požalio se ocu Radoslavu što mu ranije nije doneo sapun, kupku i dezodorans

BEOGRAD - Siniša Zlatić, petostruki ubica iz Žitišta, žalio se upravi Okružnog zatvora u Zrenjaninu da nema „pribor za ulepšavanje“, pa je tražio od oca da mu donese kupku, dezodorans i pastu za zube!Otac Radoslav doneo mu je juče ličnu kozmetiku i proveo je sat vremena s njim.U mučnom razgovoru, kako saznajemo, ubica je pokušao da pronađe opravdanje za to što je u noći između petka i subote ubio petoro i ranio 20 ljudi.Bez emocija- Prvi put otac mu je bio samo nakratko, doneo mu je garderobu. Zaista mu tada nije doneo pribor za ličnu higijenu, to jest pastu za zube, kupku i sapun. Međutim, kako bi održavao ličnu higijenu, Uprava zatvora obezbedila mu je još u utorak sve neophodno - otkriva sagovornik Kurira.Zlatić je juče u prostoriji za posete sa ocem proveo sat vremena. Navodno, osim što je pitao sina šta mu nedostaje u zatvoru, Radoslav ga je pitao i šta mu je bilo da pobije ljude te noći. Tokom dugih i mučnih pauza u razgovoru, otac mu je navodno rekao: „Šta je, tu je, sin si mi i ja ne mogu da promenim ono što si uradio.“Siniša Zlatić, kako saznajemo od jednog člana porodice, pokušao je da pronađe opravdanje za zločin, a otac ga je samo ćutke posmatrao.- Bez mnogo emocija, pitao je oca i jesu li rekli njegovom sinu Nemanji šta se dogodilo, ali otac mu je neodređeno odgovorio da će „mali da bude dobro“ - navodi on.Kurir je juče pokušao da od Radoslava Zlatića sazna šta se tačno dešavalo tokom posete, ali on nije bio raspoložen za razgovor.- Bežite, marš odavde. Šta vas briga za to - burno je reagovao otac petostrukog ubice, kog smo zatekli u dvorištu kuće.Glumio ludakaU krvavom piru u kafiću „Makijato“, osim bivše supruge Dijane, Zlatić je ubio i čoveka za kog je čuo da je njen novi dečko - Stevana Jojića (40), kao i goste lokala Jovanu Popović (21), Vladimira Mijatovića (40) i Vladimira Kosovića (36). Još 20 gostiju lokala je ranio tokom nasumične pucnjave iz automatske puške.- Jedan od najkrvavijih zločina monstruma uopšte nije potresao. Naloženo je njegovo psihijatrijsko veštačenje i on će uskoro biti prebačen u Beograd. Ipak, iako je prošlo skoro nedelju dana i sigurno je da je postao svestan svega, ne ostavlja utisak čoveka koji se kaje zbog toga što je pobio nedužne ljude. I dalje mirno spava, redovno uzima obroke i odlazi u šetnju - kaže naš izvor i dodaje da je Siniša u prvim danima pokušao da „odglumi ludaka“ jer je svestan da će biti podvrgnut veštačenju. Međutim, kako navodi naš sagovornik, to mu nije pošlo za rukom.Živim za unukaSveta Savanović, otac ubijene Dijane Zlatić, kaže da mora da bude jak zbog unuka.- Dobio sam starateljstvo nad unukom i dete je sada kod nas. Opština nam je pomogla jednokratnom pomoći, ali se nadamo da će unuk dobijati mesečni dodatak jer niko od nas nije zaposlen - rekao nam je Savanović.

Zločinac rekao sinuNE ZANIMAJU ME TVOJE PETICE!Dijanin sin je nekoliko dana pre ubistva otišao kod oca Siniše kako bi se pohvalio odličnim uspehom.- Rekao mu je da ima sve petice, ali mu je Siniša odgovorio: „Nisu to moje ocene, nego tvoje, ne zanimaš me“ - kaže Savanović.

OporavakVOJISLAV PUŠTEN IZ BOLNICEVojislav Stan, koji je ranjen u pucnjavi u kafiću „Makijato“, pušten je na kućno lečenje. On je na svom Fejsbuk profilu podelio fotografiju s Milicom Jovanović, koja je takođe ranjena. U opisu slike stavio je komentar „Arkan napušta Cecu“, aludirajući na to da ide kući. Milica Jovanović je znatno bolje, ali s obzirom na to da je pogođena u stomak, ostaće još neko vreme u bolnici.

Nova tragedija PREMINUO BRAT RANJENOG MLADIĆASrđan Stanarević (49), brat od strica Saše Stanarevića, momka koji je teško ranjen u masakru, preminuo je juče. Predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević rekao je da uzrok smrti još nije poznat. Stanarevićevo telo, kako je naveo, nađeno je pored bicikla ispred ugostiteljskog objekta, pa tek treba utvrditi da li je pao tokom vožnje ili je preminuo pre toga.Saša Stanarević ranjen je u kičmu i nalazi se u bolnici „Banjica“ u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track