Proizvodili amfetamine

Nastavak akcije „Bač“

Proizvodili amfetamine

Crna Hronika -

Dragan J., Violeta J. i Aleksandar M. uhapšeni zbog sumnje da su u ilegalnoj laboratoriji pravili drogu za srpske kriminalne grupe

BEOGRAD - MUP snažno protiv droge! Dragan J. (37) iz Crvenke i Violeta J. (40) i Aleksandar M. (44) iz Kule uhapšeni su zbog sumnje da su proizvodili sintetičku drogu metamfetamin. Tokom akcije koju su izveli operativci SBPOK pronađena je laboratorija u kojoj su proizvodili drogu. Sve troje zadržani su u policijskom pritvoru do 48 sati, nakon čega će biti izvedeni pred istražnog sudiju. - Pošto smo im stavili lisice na ruke, pretresli smo više objekata u Kuli i Crvenki. Tamo smo pronašli i zaplenili više pištolja, automobile „mercedes“ i „audi“, ali i opremu za prisluškivanje koju su koristili da bi izbegli hapšenja - navodi sagovornik Kurira iz MUP Srbije. Vođa i organizator ove grupe je Dragan J. On je u nekoliko gradova u Srbiji napravio laboratorije u kojima je za potrebe više kriminalnih grupa proizvodio metamfetamin. - Drogu je prodavao po ceni od 20.000 evra za kilogram. Preko posrednika je nalazio kupce u zemljama EU - kaže naš sagovornik. Jedna od laboratorija Dragana J. otkrivena je pre mesec dana na Novom Beogradu, kad su uhapšeni B.S. (40), Saša Burić (41), Nenad Novaković (46), Sreten Nikolić i Saša Smiljanić (35). - Preko apotekarskih ustanova nabavljali su neophodne hemijske preparate i uređaje pomoću kojih su proizvodili sintetičku drogu - kaže naš sagovornik. Policija nastavlja istragu o ovom slučaju i uskoro se mogu očekivati nova hapšenja. Podsetimo, akcija „Bač“ sprovodi se u cilju otkrivanja laboratorija za proizvodnju opojnih sintetičkih droga.

Šta su amfetamini Amfetamini su stimulansi koji deluju na centralni nervni sistem. Najčešće se na tržištu pojavljuju u vidu spida, sintetičkog derivata amfetamina, i to u obliku belog praha ili tableta gorkog ukusa bez mirisa, a ređe u kapsulama ili kristalima. Izazivaju pozitivno raspoloženje, pričljivost, povećanu agresivnost, osećaj izdržljivosti i snage, slabe apetit i osećaj žeđi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track