FRANCUZ OPTUŽIO RODITELJE ZA OTMICU: Mašu smo kupili od majke za 1.800 evra!
Foto: Printscreen

OBRT

FRANCUZ OPTUŽIO RODITELJE ZA OTMICU: Mašu smo kupili od majke za 1.800 evra!

Crna Hronika -

Sebastjan Branšu tvrdi da je Mirjani Prenković dao novac kako bi mu „pozajmila“ ćerku, koju je trebalo da odvedu u Francusku i poture DNK umesto ćerke njegove pastorke

BEOGRAD - Francuz Sebastjan Branšu, kome se zajedno sa suprugom Sandrin Gorin Branšu i pastorkom Emilin Ulije sudi za pokušaj otmice Maše Prenković (3) iz Beograda, juče je prvi put izneo odbranu pred Specijalnim sudom.Iako se od početka postupka branio ćutanjem, Branšu je juče odlučio da progovori o kidnapovanju devojčice, koja je iz naručja majke oteta u Ulici braće Jerković 13. marta 2015. Ono što je izgovorio bilo je u najmanju ruku skandalozno, jer je u čitav slučaj upleo i majku devojčice Mirjanu Prenković, za koju je kazao da je unapred s njima ugovorila „pozajmicu“ deteta i taj biznis naplatila 1.800 evra.

Problemi u CZ... Sandrin Gorin
Problemi u CZ... Sandrin Gorin

Šok u sudnici

- To nije bilo kidnapovanje, već nam je Mašu predala njena majka kako bismo je odveli u Francusku i podvrgli testu očinstva umesto ćerke moje pastorke, koja se bori za starateljstvo s bivšim mužem. Sve je unapred dogovoreno preko Fejsbuka, a Mirjani Prenković je pre toga dato 1.800 evra kao nadoknada za to što će nam pozajmiti dete - kazao je Branšu, što je sve prisutne u sudnici ostavilo bez teksta.Na pitanje zašto, ukoliko je njegova priča tačna, i Mirjana Prenković nije otputovala u Francusku s Mašom, Branšu je kazao da za to nije imala sredstava jer se, između ostalog, u tom trenutku razvodila od supruga Damira. Na pitanje suda zašto je tokom istrage pred tužiocem izneo drugačiju odbranu, u kojoj se Prenkovići ne spominju kao učesnici otmice, Branšu je kazao da mu je tadašnji iskaz bio iznuđen batinama.Slične optužbe na račun Prenkovića ranije je izneo i bivši muž i otac optuženih Francuskinja Mišel Ulije. Prenkovići su, međutim, odbacili ove optužbe, tvrdeći da je u pitanju čista manipulacija optuženih.
Srećan kraj... Mala Maša sa roditeljima
Srećan kraj... Mala Maša sa roditeljima

Bez veštačenja Fejsa

U prilog utisku javnosti da je ovaj slučaj i dalje iz nekog razloga krajnje misteriozan ide i činjenica da je tužilaštvo odustalo od predloga da se izvrši uvid i veštačenje Fejsbuka i drugih elektronskih naloga putem kojih se, navodno, Mirjana Prenković, inače profesorka francuskog jezika, unapred dogovorila da pozajmi svoju ćerku kako bi je optuženi poturili francuskom sudu umesto male Amber.

Advokat Francuskinja„SLUČAJ ŠIŠANJE“ NA PROVERIIrina Borović, advokat optuženih Francuskinja, zatražila je juče od sudije Dragana Miloševića da zaštiti ljudska prava njene branjenice Sandrin Gorin, koja se juče u sudnici pojavila ošišana do glave.- Ošišali su je zbog lažnih optužbi drugih zatvorenica da ima vaške, a od njih trpi stravičnu torturu, zbog čega je nekoliko puta pokušala da se ubije. Molim sud da zaštiti njena ljudska prava i preispita uslove pod kojima se nalazi u pritvoru - kazala je Borovićeva, na šta je sudija odgovorio da će se „slučaj šišanje“ ispitati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track