(FOTO) PRVI OSNOVNI SUD: Odloženo suđenje napadačima na Vazuru
Foto: Zorana Jevtić

Incident ispred prostorija FK Partizan

(FOTO) PRVI OSNOVNI SUD: Odloženo suđenje napadačima na Vazuru

Crna Hronika -

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je odloženo suđenje Veljku Belivuku i Darku Ristiću povodom optužbi da su pretili direktoru FK Partizan Milošu Vazuri 28. aprila ispred prostorija kluba, kada su pretukli jednog pripadnika njegovog obezbeđenja.

Belivuk i Ristić su na početku suđenja ustvrdili da su imali nameru da napadnu direktora FK Partizan, potvrdivši da su pripadnika njegovog obezbeđenja izudarali zbog teške psovke.

Optužnim predlogom tužilaštva Belivuk se tereti za krivično delo nasilničko ponašanje, a Ristić za nasilničko ponašanje u sticaju sa teškom telesnom povredom.

Za nasilničko ponašanje predviđena je kazna do tri godine zatvora, dok je za teĹĄku povredu zaprecena kazna od šest meseci do pet godina.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Ristić se nalazi u kućnom pritvoru, dok se Belivuk brani sa slobode.

Policija je nekoliko dana nakon ove tuče, identifikovala napadače preko video snimaka sa sigurnosnih kamera i potom ih uhapsila.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Inače, Apelacioni sud u Beogradu je u martu ove godine pravosnazno osudio Belivuka na pet godina i 15 dana zatvora jer je 2007. godine, kao obezbeđenje beogradskog splava "Blejvoč" udarcima metalnom stolicom po glavi naneo teške telesne povrede Bojanu M. nakon verbalnog sukoba sa njim i njegovim prijateljima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track