Osumnjičeni pripadnik Pink Pantera prebačen u CG

Osumnjičeni pripadnik Pink Pantera prebačen u CG

Crna Hronika -
Radovan Jelušić je osumnjičen da je kao saučesnik, "neutralisao" čuvara radnje u luksuznom delu Tokija, tako što ga je isprskao suzavcem i bacio na pod

TOKIO - Jedna Crnogorac, za kojeg se sumnja da pripada međunarodnoj kriminalnoj bandi Pink Panter, specijalizovanoj za krađu skupog nakita, prebačen je iz Japana u Crnu Goru gde treba da mu bude suđeno za krađu nakita u Tokiju 2007. godine, saopštila je danas japanska policija.

Radovan Jelušić je osumnjičen da je kao saučesnik, "neutralisao" čuvara radnje u luksuznom delu Tokija, tako što ga je isprskao suzavcem i bacio na pod. Tokom te krađe uzet je nakit vredan oko 2,8 milion, navela je policija.

Jelušic (41) uhapšen je u maju 2010. godine u Italiji zbog posedovanja lažnog hrvatskog pasoša.

"Osumnjičenom treba da se sudi u Crnoj Gori, a Japan je tražio da se u njihovo ime on kazni", rekao je neimenovani portparol japanske policije u Tokiju. Njegov saučesnik Rifat Hadžiahmetovic prebačen je iz Španije u Japan 2010. godine.

On je zbog drugih kriminalnih dela osuđen u septembru 2010. godine u Japanu na 10 godina zatvora. Posle toga je podneo žalbu.

Banda Pink Panteri, čiji su članovi pretežno s područja bivše Jugoslavije, osumnjičena je da je ukrala više od 250 miliona evra nakita poslednjih godina. Ime badni su dali engleski policajci posle nekoliko krađa u Londonu i posebno krađe roze dijamanta sakrivenog u kutiji za kozmetičku kremu kao u čuvenom filmu "Pink Panter" američkog reditelja Blejka Edvardsa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track