SESTRA MONSTRUMA VLADICE ZA KURIR Moj brat je zver, strahovali smo da je ubio bratanicu na rođendanu
Foto: Dragan Kadić

Devojci (17) iz Resnika ipak drago što ga nikad nije upoznala

SESTRA MONSTRUMA VLADICE ZA KURIR Moj brat je zver, strahovali smo da je ubio bratanicu na rođendanu

Crna Hronika -

Javljeno nam je da je Vladica usmrtio neko dete na proslavi i prvo smo pomislili da je žrtva ćerkica njegovog brata Perice. Majka Zorica ne može da dođe sebi, svaki dan plače i pije lekove, kaže rođaka zločinca iz Vratarnice

BEOGRAD - Kada smo čuli da je Vladica silovao i ubio neko dete, prvo što smo pomislili da je usmrtio njegovu bratanicu koja je tog dana slavila rođendan. I dalje ne mogu da verujem da mi je brat po majci takav monstrum.

BRAT MONSTRUMA IZ ZAJEČARA: Skota treba ubiti!

Ovo je za Kurir izjavila sedamnaestogodišnja polusestra ubice Vladice Rajkovića iz Vratarnice, koja s Vladičinom majkom Zoricom živi u beogradskom naselju Resnik.- Majka i dalje ne može da dođe sebi. Svaki dan plače i pije lekove za smirenje. Niko od nas ne može da veruje da je Vladica bio u stanju to da uradi - priča Rajkovićeva polusestra.

Majci je najteže

Zorica je pre 20 godina napustila supruga Nebojšu, sinove Vladicu i Pericu. Otišla je iz Vratarnice i zasnovala novu porodicu u Resniku kod Beograda. Udala se za Dobrivoja Aćimovića i rodila dve ćerke i sina. Njena mlađa ćerka kaže da s Vladicom nisu bili u kontaktu iako je imala želju da upozna starijeg brata.

- Pre godinu dana bili smo u Zaječaru kod mamine sestre. Tamo je Perica došao sa suprugom i devojčicom čiji su rođendan slavili tog kobnog dana. Imala sam želju da upoznam i Vladicu, ali on nije bio kod kuće. Moj otac ga je ranije nekoliko puta zvao da dođe kod nas u Resnik, da se upoznamo. Posle svega moram da priznam da mi je drago što ga nisam upoznala - kaže devojka.Prisećajući se strašne vesti koju su saznali pre nekoliko dana, naša sagovornica objašnjava da su najpre saznali da je Vladica ubio neku devojčicu.- Ne mogu da opišem naš šok jer smo svi u trenutku pomislili da je moj brat monstrum ubio bratanicu, odnosno ćerkicu svog rođenog brata. Tek kasnije smo saznali da je reč o devojčici iz komšiluka. Ipak, bez obzira na sve, jezivo je to što je uradio - kaže potresena devojka.Prema njenim rečima, njena i Vladičina majka Zorica i dalje je u šoku, pa izbegava da priča na tu temu.- Svima nam je teško, a njoj je najteže. Ne znam kako će izaći na kraj s tim, samo njena duša zna kroz šta prolazi - priča devojka.Zorica Aćimović inače je zaposlena u „Štarku“, dok je Dobrivoje zaposlen u GSP Beograd.

Stravičan zločin

Podsetimo, Vladica Rajković silovao je i ubio trogodišnju devojčicu 9. jula uveče u vreme dok je njegov brat Perica slavio rođendan detetu. On je nesrećnu devojčicu odveo s rođendana, silovao je i razbio glavu kamenom. Telo deteta prekrio je lišćem, presvukao se i vratio na proslavu kao da ništa nije bilo. Devojčicin nestanak primetila je majka oko 21.30 i odmah prijavila policiji. Ljudi koji su bili na rođendanu rekli su policiji da sumnjaju na Rajkovića jer je i on u isto vreme nestao s rođendana. Nakon hapšenja monstrum je do detalja ispričao kako je ubio dete, a kasnije je priznao i da je 20 dana pre toga ubio komšinicu Draganu Stanković, kojoj je navodno dugovao novac. Rajković je povodom nestanka Stankovićeve bio u policiji, ali je prošao poligrafsko ispitivanje. Određen mu je pritvor, a inspektori proveravaju da li Rajković ima veze i s ubistvom pevačice „Granda“ Jelene Krsmanović Marjanović, koje se dogodilo pre više od tri meseca na nasipu naselja Crvenka u Borči.

Izmene zakonaDOŽIVOTNA KAZNAMinistarstvo pravde izradilo nacrt novog zakonaZakon nije u skupštinskoj proceduriDosadašnja maksimalna kazna od 40 godina zamenila bi se sa 20 godina ili doživotnom robijomOsuđenik na doživotnoj mogao bi da traži uslovnu posle 25 godina

Otac ubice negira povezanost sa ubistvom pevačiceVLADICA NE ZNA GDE JE BORČA!Nebojša Rajković, Vladičin otac, kaže da je bio u policijskoj stanici kako bi ga ispitali u vezi s ubistvom pevačice Jelene Krsmanović Marjanović u Borči.- Vlada nije išao u Beograd, on ne zna ko je ta pevačica. Ne znam ni da li zna gde je Borča, on nije izlazio iz sela - tvrdio je stariji Rajković i dodao kako sumnja da će sad sva nerešena ubistva da se pripišu njegovom sinu.Zanimljivo je da je pre nekoliko dana drugi suprug Vladičine majke Zorice, koja živi s drugom porodicom u Resniku, rekao da je Vladicu video u prestonici na autobuskoj stanici pre nekoliko godina i da ga je zvao da ide kod njih kako bi se video s majkom i polusestrama, ali da je on to odbio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track