POLICIJSKA AKCIJA U SMEDEREVU: Rasvetljena serija pljački pošte
Foto: Stefan Jokić/Ilustracija

Krali novac i palili kase

POLICIJSKA AKCIJA U SMEDEREVU: Rasvetljena serija pljački pošte

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu intenzivnim operativnim radom rasvetlili su seriju teških krađa, izvršenih u objektima „Pošte Srbije“ u selima na širem području Smedereva.

Zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili više krivičnih dela teška krađa, uhapšeni su M. L. (38), J. M. (26) i M. M. (31), svi iz okoline Požarevca i njima je određeno policijsko zadržavanje. Osnovano se sumnja da su uhapšeni pripadali petočlanoj organizovanoj grupi, čija preostala dva člana se već nalaze u pritvoru u Požarevcu zbog drugih krivičnih dela.

Osumnjičeni se terete da su, u proteklih nekoliko meseci, u noćnim satima, do objekata „Pošte Srbije“ dolazili putničkim vozilom „folksvagen pasat karavan“ inostranih registarskih oznaka, pajserima provaljivali ulazna vrata i kolicima za prevoz tereta iznosili metalne kase sa novcem, teške i do 400 kilograma. Sumnja se da su oni, nakon iznošenja, kase automobilom odvozili nekoliko kilometara dalje, obično do neke njive udaljene od naseljenog mesta, izbacivali ih iz vozila, razvaljivali čekićem i uzimali novac, nakon čega bi ih polili benzinom i zapalili, saopšteno je iz MUP.

Materijalna šteta nastala izvršenjem ovih krivičnih dela za sada se procenjuje na više od 5.000.000 dinara. Po isteku zadržavanja, osumnjičeni će, uz krivične prijave, biti sprovedeni nadležnom osnovnom javnom tužiocu u Smederevu Pripadnici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track