AKCIJA TRAJEKT: Čikica iz Srbije vodeći diler droge u Švedskoj

Policija dve godine pratila narko-bandu

AKCIJA TRAJEKT: Čikica iz Srbije vodeći diler droge u Švedskoj

Crna Hronika -

U Češkoj i Mađarskoj su od krimi-ekipe zaplenjeni skupoceni automobili, luksuzne nekretnine i više od 16 miliona evra u gotovini

MALME - Vođe češko-švedske bande koja je proizvela najmanje tri i po tone amfetamina su muškarci stari 56 i 61 godinu!Jedan od mozgova operacije je još uvek neimenovani Srbin u sedmoj deceniji života, nastanjen u Malmeu, navodi se u stranim medijima. Narko-bosovi su uhapšeni u spektakularnoj policijskoj akciji „Trajekt“.Specijalci- Kad su specijalci upali u kuće članova bande, oni su bili iznenađeni, a pojedinci su zatečeni u gaćama! U pomoćnim prostorijama pronađene su supstance neophodne za proizvodnju amfetamina - rekao je naš izvor, upućen u istragu.Kako je objavljeno, ova organizacija je praćena dve godine, a pripadnici kriminalne grupe mogli bi dobiti kaznu od 10 do 18 godina zatvora.- Istraga je počela u proleće 2014. godine, kad smo i stupili u kontakt sa švedskim kolegama. Potvrđeno je da sumnjamo na istu osobu i tada je oformljen tim - rekao je šef odeljenja za suzbijanje narkotika.Utvrđeno je da je banda funkcionisala bar pet godina i da su svi imali strogo podeljene zadatke. Glavni organizator je bio finansijer i radio na porudžbinama, dok su kuriri razvozili drogu.Zaplena imovine- Dvojica od četvorice uhapšenih u Češkoj delimično su priznala zločin, a kazna za to delo je od 10 do 18 godina zatvora - prenose mediji.Interesantno je da ova narko-banda nije koristila mobilne telefone ni internet, već su se njeni članovi sretali na različitim lokacijama širom Evrope.

Namazani... Uhapšeni nikada nisu koristili mobilne telefone u poslovanju
Namazani... Uhapšeni nikada nisu koristili mobilne telefone u poslovanju

Glavnog organizatora uhapsila je švedska policija.- Posao su radili veoma dugo. Nemaju nikakve legalne prihode, ali veoma su bogati i imaju visok standard života - izjavio je medijima švedski detektiv Džimi Akenham. Procenjuje se da je vrednost proizvedene droge oko milion švedskih kruna.- Droga je najčešće završavala u Švedskoj, i to u području oko Malmea. Amfetamin je druga najčešća droga posle kanabisa, a u Češkoj se gotovo i ne koristi. Metamfetamin je mnogo češći - pišu mediji.Češkom delu bande policija je zaplenila automobile, nekretnine i više od 16 miliona evra u gotovini. Međunarodnu policijsku ekipu, pored Čeha i Šveđana, činili su i kriminolozi iz Mađarske.J. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track