UŽASNO: Kikinđanin (32) pijan prepravljenim pištoljem ženi u nogu sasuo sačmu
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Mesec dana pritvora

UŽASNO: Kikinđanin (32) pijan prepravljenim pištoljem ženi u nogu sasuo sačmu

Crna Hronika -

KIKINDA - D.K. (32) iz Kikinde, policija je uhapsila, jer je upucao suprugu i nogu, i srećom, samo je lakše povredio.

Kako saznaje Kurir, nemio incident dogodio se u petak popodne. Radi se o startnom pištolju za atletske trke i druge svrhe koji je prepravljen

- Pijani muškarac je slučajno opalio hitac iz prepravljenog pištolja koji koristi lovačku municiju. Sačma je završila u predelu njene desne noge. Na svu sreću, pogođena žena nije zadobila ozbiljnije povrede­ potvrdio nam je izvor blizak istrazi.

Po odobrenju tužioca, D.K. je određeno zadržavanje, nakon čega je saslušan.

Zbog sumnje da je izvršio krivična dela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava, njemu je određen pritvor u trajanju do 30 dana.

Uhapšeni,muškarac pravdao se kako je zapravo hteo da iz pištolja izvadi municiju, i da je onda oružje slučajno opalilo i ranilo njegovu ženu u desnu nogu

Veštačenjem će se utvrditi kako je došlo do opaljenja.

Iz kikindske policije podsećaju da je u toku akcija legalizacija oružja.

Akcija je počela 1.jula i trajaće do 1.novembra. U tom periodu moguće je predati sve vrste oružja i municije najbližoj policijskoj upravi, odnosno policijskoj stanici bez dokazivanja porekla oružja i municije. Osobe koje to učine u ovom periodu neće odgovarati za neovlašćeno nabavljanje i držanje oružja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track