MUŽ IZ PAKLA OTEO JOJ 25.000 € Ranjena Srpkinja preživela pokolj u Parizu a sada postala ROBINJA
Foto: Beta AP

Žrtva terorističkog napada u Parizu mora da prosi i radi

MUŽ IZ PAKLA OTEO JOJ 25.000 € Ranjena Srpkinja preživela pokolj u Parizu a sada postala ROBINJA

Crna Hronika -

Iako je ostala teški invalid prikovana za kolica Ljiljana Atanasković Pavlović (41) mora da prodaje šalove i druge suvenire, jer joj je muž Aleksandar Pavlović uzeo 25.000 evra, koliko je dobila za lečenje od francuske države.

Ljiljana Atanasković Pavlović (41), koja je bila žrtva terorističkog napada prošle godine u Parizu, ponovo je žrtva, ali ovog puta supruga Aleksandra Pavlovića, koji je, iako je ostala teški invalid, tera da u invalidskim kolicima i dalje prodaje šalove, tvrdi za Kurir njena ćerka Tamara Đorđević (22).Inače, Ljiljana je bila najteže povređena od srpskih državljana koji su se 13. novembra 2015. tokom terorističkog napada zatekli kod Stadiona Francuske u Parizu i jedina o čijoj se sudbini nije znalo ništa jer u trenutku napada nije imala kod sebe lična dokumenta.

Izvukla živu glavu... Ljiljana na aparatima u bolnici
Izvukla živu glavu... Ljiljana na aparatima u bolnici

Nesrećna žena, koja je u trenutku eksplozije prodavala navijačke šalove u neposrednoj blizini dvorane Bataklan, bila je oko dve nedelje u komi u pariskoj bolnici „Salpetrije“ i imala niz operacija na glavi, plućima, ruci, a iz njenog tela izvađeno je više gelera.- Mama je polupokretna izašla iz bolnice, ali je čeka još jedna operacija ruke. Poslednji put videle smo se u aprilu, nakon toga nisam odlazila jer me je napao njen suprug, a moj očuh Aca - priča Tamara.

Šta ju je snašlo... Ljiljana se vratila na mesto gde je povređena
Šta ju je snašlo... Ljiljana se vratila na mesto gde je povređena

Invalidska kolica

Ona dodaje da se s majkom nije čula poslednjih nekoliko dana i da zna da je u očajnoj situaciji.- Očuh se u potpunosti oporavio i ono što me brine jeste da majku tera onako bolesnu da u invalidskim kolicima i dalje prodaje šalove. Kad smo se poslednji put čule, majka mi je priznala da joj je uzeo 25.000 evra koje je dobila kao pomoć i da želi da ga ostavi. Međutim, koliko sam shvatila, on joj to ne dozvoljava jer verovatno očekuje da joj uzme i novac od odštete koji treba da dobije kao žrtva terorističkog napada - objašnjava ćerka.Sagovornica Kurira naglašava da želi da se brine o polupokretnoj majci i da se plaši da joj suprug ne naudi jer s njom već nekoliko dana nije mogla da stupi u kontakt.- Majka je još uvek loše, jedva govori i slabo se kreće. Duša me je zabolela kad sam videla fotografiju na kojoj u invalidskim kolicima prodaje šalove, verujem da ona to sama ne želi, već da je očuh na to tera silom. Možda je i tuče i ko zna kako još maltretira. Ona je moja majka, sigurna sam da joj treba pomoć, ali ne znam kako da joj pomognem - jada se Tamara.Ona objašnjava da joj majka sa suprugom živi u teškim uslovima, da imaju jednu malu sobu i kupatilo.

Maltretiranje

Ljiljanin rođak Rade, s kojim smo prošle godine razgovarali, takođe kaže da se Aca oporavio, ali i da Ljiljani pravi probleme.- Čuo sam da je počeo da se drogira i da je maltretira, iako je ona još uvek u lošem stanju - rekao je Rade.

Šest napadaTERORISTA PROŠAO REGISTRACIJU U SRBIJILjiljana Atanasković Pavlović bila je žrtva jednog od šest koordinisanih terorističkih napada u Parizu, tokom kojih je poginulo 129 osoba. Ovi napadi smatraju se najvećim napadom u Francuskoj nakon Drugog svetskog rata. Ljiljana je povređena u trenutku kad se terorista Ahmed Almuhamed, za koga se utvrdilo da je bio registrovan u Preševu s lažnim sirijskim pasošem, razneo u blizini pariskog stadiona eksplozivom koji mu je stajao oko pojasa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track