UBISTVO VOJISLAVA ŠKRBIĆA: Apelacioni sud u NS poništio presudu
Foto: Sladjana Stojanović

Predmet vraćen na ponovno suđenje

UBISTVO VOJISLAVA ŠKRBIĆA: Apelacioni sud u NS poništio presudu

Crna Hronika -

NOVI SAD - Dušanu Buhi, koji ne osuđen na 18, A Mloš Buha na 15 godina zatvora, zbog ubistva novosadskog narko-bosa Vojislava Škrbića iz Kaća, ukinute su od strane Apelacionog suda u Novom Sadu i predmet vraćen na ponovo suđenje.

- Nakon održane sednice veća, Apelacioni sud u Novom Sadu je doneo rešenje kojim su usvojene žalbe branilaca optuženih Miloša Buha i Dušana Buha, te je prvostepena presuda Višeg suda u Novom Sadu, kojom je Dušan oglašen krivim za krivično delo teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a Miloš oglašen krivim za krivično delo teško ubistvo, ukinuta, i predmet vraćen na ponovno suđenje - saopštio je Apelacioni sud.

Sud je utvrdio da su žalbe branilaca Dušana i Miloša osnovane, odnosno da je prvostepena presuda zahvaćena bitnim povredama odredbi krivičnog postupka, jer je izreka presude nerazumljiva, a samim tim i protivrečna razlozima presude.

-Naime, iz datog opisa radnji ne proizilazi da su utvrđene sve relevantne činjenice vezane za umišljaj Miloša u odnosu na lišenje života oštećenog Vojislava Škrbića, odnosno mogućnost dovođenja u opasnost života drugih lica.

Optuženom Dušanu Buhi, produžen je pritvor u kome se optuženi nalazi na osnovu rešenja Višeg suda u Novom Sadu od 13.06.2014.godine, dok je Miloš i dalje u bekstvu - zaključuju u saopštenju.

Vojislav Škrbić ubijen je 22. maja 2014. u restoranu „Gondola“ u centru Novog Sada. Dušan Buha je naočigled gostiju ispalio dva hica u narko-bosa i potom je pobegao.

( S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track