Demanti Salka Zildžića i  Abdusamed Nasufa  Bušatlića

Demanti Salka Zildžića i Abdusamed Nasufa Bušatlića

Crna Hronika -
Objavljenom fotografijom, koja je nastala 2009. godine na Ali-pašinom izvoru u Crnoj Gori, a dovodeći je u vezu sa tekstom i potpisujući je kao “Abdusamed Bušatlić i makedonske vehabije”, moje ime i lik pogrešno ste predstavili u javnosti i doveli u vezu sa događajima i ljudima iz spomenutog teksta, pišu Zildžić i Bušatlić

BEOGRAD - U tekstu „ Osnivač islamske omladine obučava makedonske islamiste “ objavljenom 14.05.2012., objavili ste fotografiju na kojoj se pored pet fotografisanih osoba, nalazim i ja. Na fotografiji se pored mene nalaze profesor teologije Abdussamed Bušatlić, imam Sultanija džamije u Plavu Sead Jašavić, Abdulmedžid Nezo iz Zenice, i još dvojica domaćina koji su se tih dana družili sa nama a čijih se imena ne sjećam, ali znam i siguran sam da niko od nas nije iz Makedonije niti sebe determiniramo kao “vehabije”. Objavljenom fotografijom, koja je nastala 2009. godine na Ali-pašinom izvoru u Crnoj Gori, a dovodeći je u vezu sa tekstom i potpisujući je kao “Abdusamed Bušatlić i makedonske vehabije”, moje ime i lik pogrešno ste predstavili u javnosti i doveli u vezu sa događajima i ljudima iz spomenutog teksta, piše Salko Zildžić, višestruki svetski i evropski prvak u kickboxingu.

Kao što sam već napomenuo, fotografija je nastala 2009. od kada je dostupna na Facebook-u, prilikom jednog predavanja, na kojem sam kao uspješan sportista, te selektor kick boxing reprezentacije Bosne i Hercegovine, mladim ljudima govorio o islamu i načinu kako sam našao svoj put u ovu plemenitu vjeru , vjeru nenasilja i dobrote svakom onome ko sebi a i drugima želi dobro. Upotrebom naše zajedničke fotografije očigledno imate za cilj da pored uvaženog profesora u javnom prostoru BiH i Srbije ocrnite i ostale njegove poznanike ili učesnike u sličnim projektima .Ovom prilikom želim istaći da je slika zlonamjerno upotrebljena i potpuno neprimjerena tekstu kojeg prati dok će o neistinama u tekstu svoj demanti ako Bog da poslati uvaženi profesor, navodi Zuildžić.

Tekst i fitografija "Osnivač islamske omladine obučava makedonske islamiste" preneseni su iz dnevnog lista "Glas Srpske", kako je i navedeno u tekstu, i nismo imali loše namere prema gospodi Salku Zildžiću i Abdusamed Nasufu Bušatliću.

Abdusamed Nasuf Bušatlić: Ja nikada nisam bio u makedonskom selu KondovoU vašem "Kuriru", 14. 05. 2012. godine objavljen je tekst pod naslovom ''Osnivač islamske omladine obučava makedonske islamiste''. U tom tekstu se na bestijalan način napada na moju ličnost, pokušavajući me se po svaku cijenu dovesti u vezu sa terorizmom, pripisujući mi ulogu inspiratora napada na nemuslimane, pokušavajući me tako na najsvirepiji način i najmonstruoznijim konstrukcijama povezati sa nedavnim stravičnim zločinom i peterostrukim ubistvom u Makedoniji. U tekstu s gore spomenutim naslovom, stoji da: ''Prema podacima do kojih je ''Glas Srpske'' došao u makedonskoj obavještajno-bezbjedonosnoj službi, Bušatlić često boravi u skopskom selu Kondovo koje je stoodstotno naseljeno albanskim stanovništvom i koje je najjača radikalna baza u Makedoniji.'' Zatim: ''U posebnim prodavnicama, ali i u posebnoj prodaji, u Skoplju mogu se naći CD-ovi na kojima su snimljena Bušatlićeva predavanja u Strugi na kojima poziva na sukobe i rat sa hrišćanima.'' Nakon toga, autori ovog pamfleta otkrivaju ko im je zapravo ''pravi'' izvor informacija, kada kažu: ''Vojno-politički analitičar Milovan Drecun kaže da je Kondovo glavni islamistički centar, te da Bušatlić godinama drži radikalna predavanja po Makedoniji. On ističe da Bušatlić drži predavanja u cijeloj Makedoniji i da tim tribinama prisustvuje veliki broj vehabija, među kojima su mnogi ''kapitalci''. To je jasan znak, kaže, da je tamo uspostavljena njihova mreža, gdje se regrutuju njihovi ljudi.'' Sa gnušanjem odbacujem sve laži koje su iznešene o meni u vašem listu i odgovorno tvrdim da ja nisam nikada boravio, a niti posjetio mjesto Kondovo.

A što se tiče fotografije koju ste uz tekst objavili, i ljudi koji su zajedno sa mnom na toj fotografiji, samom činjenicom da nisam nikad bio u selu Kondovo, fotografija nije ni mogla biti snimljena na tom mjestu, kao što nijedna osoba sa fotografije nije Mmakedonski državljanin, što dovoljno govori o istinitosti spomenutih navoda i kredibilitetu vaših izvora informacija.Abdusamed Nasuf Bušatlić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja