KRADUCKAO: Oftalmolog pacijentima otimao 500 evra

Uhapšen lekar iz KBC „Zvezdara“ zbog primanja mita

KRADUCKAO: Oftalmolog pacijentima otimao 500 evra

Crna Hronika -

Doktor Milan Cvetković (52), nekadašnji partijski drug lidera Nove Srbije Velimira Ilića, priveden je zbog sumnje da je zahtevao i primao mito od svojih pacijenata

Oftalmolog i nekadašnji funkcioner opštine Rakovica iz redova Nove Srbije Milan Cvetković (52) uhapšen je zbog sumnje da je od pacijenata Instituta za očne bolesti KBC „Zvezdara“ zahtevao i primao mito, kako bi im izveo operacije koje je dužan da obavi bez ikakve novčane nadoknade.Kako Kurir saznaje, Cvetković je uhapšen nakon što su kod njega pronađene obeležene novčanice od 400 evra, koje je prethodno u svojoj ordinaciji primio od jednog građanina kako bi ga operisao preko reda. On je uz krivičnu prijavu zbog primanja mita priveden zameniku višeg tužioca na saslušanje, nakon kojeg mu je određen jednomesečni pritvor.- Sumnja se da oštećenih pacijenata ima više desetina, a rezultati dosadašnje istrage ukazuju da je operacije preko reda i liste čekanja naplaćivao i do 500 evra - dodaje naš izvor.Uhapšeni Cvetković poznat je u svom kolektivu kao lekar koji svaku svoju uslugu debelo naplaćuje pacijentima iako je za svoj posao plaćen od države. Većinu zaposlenih na Institutu njegovo hapšenje uopšte nije iznenadilo.- Pored oftalmologije, specijalista je i sportske medicine, pa se osnovano sumnja da je od pacijenata koji su kod njega dolazili i samo na vežbe takođe uzimao mito kako bi ih primio preko reda - kazao je za Kurir izvor iz istrage.Podmitljivi doktor je inače poznat i kao politički preletač, a stranke u kojima je bio visokopozicionirani član gotovo je nemoguće nabrojati. Na funkciji predsednika opštinskog odbora Rakovice je od 2005, a kako Kurir saznaje, u toj opštini je zaposlio i svoju suprugu.Lider Nove Srbije Velimir Ilić kazao je juče za Kurir da doktor Cvetković dugi niz godina nije u redovima njegove stranke.- Član Nove Srbije bio je pre desetak godina dok je bio u skupštinskom odboru Rakovice. Nakon toga podneo je ostavku na tu funkciju i izašao iz naše stranke jer je s nekim tada pravio koaliciju. Sa kim, više se i ne sećam - kazao je Velimir Ilić.

Apel nadležnihPRIJAVITE KORUPCIJU!Ministarstvo zdravlja je više puta pozvalo građane da prijave korupciju u zdravstvu, zbog čega je u poslednje vreme povećan broj procesuiranih lekara. Građani ne treba da strahuju jer identitet oštećenih pacijenata ostaje trajno skriven zbog zaštite podataka o ličnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track