UBISTVO SNAJPEROM U ZVORNIKU: Čovek Luke Bojovića uhapšen, pa pušten
Foto: Fonet

Pokušao ilegalno da uđe u Srbiju iz RS

UBISTVO SNAJPEROM U ZVORNIKU: Čovek Luke Bojovića uhapšen, pa pušten

Crna Hronika -

Filip Korać, najbliži Bojovićev saradnik, sproveden u policiju zbog sumnje da je umešan u likvidaciju Čeda Đokića (60) pre tri dana, ali nisu nađeni dokazi za to

ZVORNIK - Filip Korać, najbliži saradnik Luke Bojovića, uhapšen je u utorak uveče u Republici Srpskoj zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Čeda Đokića (60) pre tri dana u Zvorniku. Korać je ubrzo posle toga pušten na slobodu jer nisu nađeni dokazi da je umešan u tu likvidaciju.Lisice su Koraću stavljene između Bratunca i Zvornika, u trenutku kad je pokušavao preko Drine ilegalno da uđe u Srbiju.Čekao čamac- Uhapšen je dok je čekao nekog da ga čamcem prebaci u Srbiju. On je odmah sproveden u policiju, gde je saslušan zbog sumnje da je imao ulogu u likvidaciji Čeda Đokića. Međutim, utvrđeno je da nema dokaza koji na to ukazuju i Korać je potom pušten na slobodu - kaže izvor iz policije RS i dodaje da se proveravaju operativne informacije da je Čedo Đokić ubijen u ratu dve kriminalne grupe za prevlast na tržištu narkotika.Čedo Đokić, podsetimo, ubijen je u utorak oko 8.40 ujutro, jednim hicem, najverovatnije iz snajpera, u trenutku kad je izašao na terasu da popije kafu. Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, policiji je odmah bilo jasno da je reč o profesionalnom ubistvu.- Đokić je odranije bio poznat policiji, a navodno je učestvovao u sumnjivim poslovima sa obe strane Drine. Prikupljeni dokazi ukazuju da je reč o obračunu unutar kriminalnog miljea, i to između „velikih igrača“ - navode izvori medija u RS.Filip Korać, prema operativnim podacima iz Srbije, trenutno je jedan od vodećih „žestokih momaka“ u našoj zemlji. Navodno, poslove je proširio i na Republiku Srpsku.- On važi za desnu ruku Bojovića, koji trenutno u zatvoru u Španiji služi kaznu od 18 godina zatvora zbog falsifikovanja dokumenata i držanja velike količine oružja. U Bojovićevom odsustvu preuzeo je rukovođenje podzemljem, ali se retko pojavljuje u javnosti - objašnjava izvor upoznat s dešavanjima.Kako navodi, Korać poslove vodi „iz senke“ jer je navodno crnogorska mafija ucenila njegovu glavu u ratu klanova koji je počeo još 2009, nakon nestanka sina kuma Slobodana Šaranovića, Danila Radonjića. Iste godine u Beogradu je ubijen njegov brat Branislav Šaranović.Rat klanovaZa njihovu smrt Slobodan je okrivio Luku Bojovića i u znak osvete, navodno, naručio ubistvo njegovog brata Nikole, ali i najboljeg prijatelja - Filipa Koraća. U ratu klanova u aprilu 2014. u Beogradu je ubijen Bojovićev prijatelj Rade Rakonjac, a mediji su spekulisali da je on likvidiran kako bi suprotni klan bio za korak bliži Koraću.

Uništavanje dokazaZAPALJENA „ŠKODA“Policija je posle ubistva Čeda Đokića blokirala Zvornik. Ubrzo posle zločina, na području opštine Šekovići pronađena je zapaljena „škoda felicija“, za koju se sumnja da je ubica koristio tokom zločina ili prilikom bekstva. Istražitelji RS još uvek prikupljaju dokaze i proveravaju tragove koji bi mogli da pomognu u sklapanju mozaika zločina i otkrivanja motiva likvidacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track