OBRAČUN NA VRAČARU Nikola Lakušić: Pratili su me, uplašio sam se i pucao!
Foto: Marina Lopičić

Nikola Lakušić pred tužiocem

OBRAČUN NA VRAČARU Nikola Lakušić: Pratili su me, uplašio sam se i pucao!

Crna Hronika -

Osumnjičeni za ranjavanje Srđana Mićića (29) i svoje prijateljice T. P. (22) ispričao da ne zna šta je bio motiv da ga šest nepoznatih muškaraca u utorak sačeka ispred kafića u centru Beograda

BEOGRAD - Nikola Lakušić (29), koji je uhapšen zbog sumnje da je u utorak u centru Beograda ranio Srđana Mićića (29) i svoju prijateljicu T. P. (22), izjavio je na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu da je tog dana hitac iz pištolja ispalio u panici, jer se uplašio da će nepoznati mladići da ga ubiju.On je, kako saznajemo, rekao i da ne zna šta je pozadina napada, ali da je nekoliko dana ranije primetio da ga nepoznati muškarci prate.- Primetio sam da me prate. Čudne stvari su mi se dešavale u poslednje vreme. Saznao sam čak i da su se neke osobe kod portira zgrade raspitivale o mom kretanju, zabrinuo sam se. Ne znam ko su bili ti ljudi, zbog čega su to radili, niti šta je motiv - rekao je, kako nezvanično saznajemo, na saslušanju Nikola Lakušić.On je ispričao da je toga dana, s prijateljicom T. P., sedeo u lokalu u kom sedi svaki dan.Video sam sečivo- Video sam trojicu muškaraca kako stoje pored mog automobila, a trojica su stajala ispred bašte lokala i očigledno čekala da izađem. Primetio sam da je jedan držao nešto oštro. Video sam sečivo prekriveno kesom. U strahu i panici odreagovao sam kako sam odreagovao. Sve se odigralo brzo, munjevito - ispričao je, navodno, osumnjičeni za pokušaj teškog ubistva.Pucnjava se, podsetimo, dogodila u Krunskoj ulici, naočigled brojnih svedoka. Incident su zabeležile i video-kamere.- Sedeo sam u lokalu u kom sedim svaki dan i dobro znam da je sve pod kamerama. Da sam nameravao nekoga da ubijem, sigurno to ne bih uradio na mestu na kom me svi poznaju - rekao je osumnjičeni za ranjavanje Maćića i T. P.Mafijaši iz RSIako on juče nije mogao da kaže šta je bio motiv da ga njemu potpuno nepoznati muškarci napadnu, policija proverava sumnje da se Lakušić našao na meti kriminalnog klana iz Bosne i Hercegovine, koji je unajmio ljubomorni muž izvesne žene s kojom se ovaj Beograđanin viđao.Posle saslušanja, Više tužilaštvo predložilo je da Nikoli Lakušiću bude određen pritvor da ne bi ponovio krivično delo, kako boravkom na slobodi ne bi uticao na svedoke koji će tokom istrage biti saslušani, ali i zbog uznemiravanja javnosti.

Advokat Zoran JakovljevićSAM SE PREDAO POLICIJIAdvokat Zoran Jakovljević, branilac Nikole Lakušića, potvrdio je za Kurir da je njegov klijent juče izneo odbranu pred zamenikom višeg tužioca. Poznati beogradski advokat objasnio je i da se ubrzo posle pucnjave u Krunskoj ulici Lakušić sam predao policiji.- Nikola Lakušić nije bežao niti ga je policija identifikovala i uhapsila. Pozvao me je i posle konsultacije sa mnom, otišao je i objasnio šta se dogodilo. Bio je u panici i van sebe, on čak u tom trenutku nije znao da je bilo koga pogodio - kaže Zoran Jakovljević za Kurir.

Vreli beogradski asfaltVATRENE ULICE, PUCA SE I PRED DECOMPucnjava na Vračaru dogodila se samo nekoliko dana posle ubistva Aleksandra Stamenkovića u naselju Belvil na Novom Beogradu. I ovaj napad odigrao se usred bela dana naočigled velikog broja prolaznika i dece.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track