BOMBOM NA KUĆU KOSOVSKOG ZVANIČNIKA: Policija intervenisala kontrolisanom eksplozijom
Foto: Nebojsa Mandic

Napad

BOMBOM NA KUĆU KOSOVSKOG ZVANIČNIKA: Policija intervenisala kontrolisanom eksplozijom

Crna Hronika -

Jedinice za deminiranje izvršile su danas kontrolisanu eksploziju eksplozivne naprave koja je bila postavljena na balkonu kuće Murata Mehe, javili su prištinski mediji.

Postavljanje eksplozivne naprave u kući predsednika Državne komisije za demarkaciju granice sa Crnom Gorom Murata Mehe ranije danas osudio je premijer Kosova Isa Mustafa, dok je Meha rekao da je to napad na njega i njegovu porodicu.

Meha je kazao da su njegov i rad komisije na demarkaciji maksimalno stručni i da karte o granici postoje u svetskim arhivama i niko ne može da stvara nove granice.

Policija Kosova prethodno je je danas blokirala kuću predsednika Državne komisije za demarkaciju granične linije sa Crnom Gorom zbog sumnje da je podmetnuta eksplozivna naprava.

Sporazum o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom naišao je na oštro protivljenje opozicionih stranaka i jednog broja poslanika vladajuće koalicije.

Odbor za spoljne poslove Skupštine Kosova usvojio je ranije danas predlog zakona o ratifikaciji ovog sporazuma i uputio ga Predsedništvu na dalju proceduru.

Na sednici odbora, poslanik Samoopredeljenja Driton Čauši aktivirao je suzavac, da bi nešto kasnije bio uhapšen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track