POLICAJAC IZ MARTONOŠA OGORČEN: Rekao mi je imam spreman metak za tebe, a dobio uslovnu
Foto: Saša Urošev

Robert Šereš nezadovoljan presudom suda

POLICAJAC IZ MARTONOŠA OGORČEN: Rekao mi je imam spreman metak za tebe, a dobio uslovnu

Crna Hronika -

KANJIŽA - Robert Šereš iz Martonoša kod Kanjiže, koji od 1993. godine nosi „plavu uniformu“, a službuje u policijskom odeljenju u Horgošu, smatra da policajci u Srbiji nisu dovoljno zaštićeni, i da „njihova koža“ vredi tek nekoliko hiljada dinara.

Kako, ozlojeđeno primećuje Šereš, drugačije tumačiti presudu Osnovnog suda u Senti, prema kojoj bezbednost, a na kraju i život policajca, vredi tek 5.000 dinara:

- Karolj L. Iz Martonoša, koji mi je ozbiljno pretio, osuđen je zatvorsku kaznu u trajanju od šest meseci, uslovno na dve godine. Praktično je samo platio paušalnu novčanu kaznu od 5.000 dinara i ostao na slobodi - kaže Šereš.

A kako je sve počelo?

Prošle godine u Martonošu, u jeku migranstke krize, Šereš je kolegom obilazio teren u civilu:- Prvo smo legitimisali jedno lice, koje je sa područja KiM. Bio je to Karoljev kum. Nakon legitimisanja, on je otišao a mi smo zaustavili putničko vozilo, kojim je upravljalo maloletno lice, takođe, albanske nacionalnosti sa Kosova. Obavestili smo saobraćajnu patrolu. U iščekivanju dolaska kolega, prišao mi je Karolj. On je tada bio pod uslovnom kaznom - priča Šereš opisujući pretnje kojima je bio zasut:

- Ja ću da uđem u policijsku stanicu u Kanjiži, sa pištoljem, ako treba. Tebe ću ukloniti iz službe. Imam dobra poznanstva u Beogradu. Za tebe imam spremljen metak- pretio je Karolj policajcu:

On je o incidentu obavestio pretpostavljene, a docnije je usledio sudski proces. Čovek koji je pretio Šerešu, nije se pojavio na dva ročišta u Osnovnom sudu u Senti:- Navodno je prvo advokat zaboravio da ga obavesti, a onda je slomio nogu. A baš tog dana, kad na ročište nije došao pod izgovorom da je slomio nogu, video sam ga u centru Martonoša. Dakle, lagao je sud. Na kraju je zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu, a platio je novčanu. Ovo nije nepravda samo prema meni, nego i celoj službi. Od nas se traži da revnosno obavljamo ovaj posao, što i činimo, a prinuđeni smo da trpimo pretnje, pa čak i fizičke napade - kaže Šereš.

S.U.

Ako treba, Martonoš ću dići u vazduh

U selo ću dovesti još Albanaca sa Kosova, a ako treba, u vazduh ću dići Martonoš. Ja ću biti kralj u Martonošu- prepričava policajac Robert Šereš deo pretnji koje mu je u lice sasuo meštanin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track